Dobrý den, prosím o pomoc pří hledání názvu písně podle části textu..
Text dotazu
Dobrý večer, jsem ráda, že jsem našla vaší stránku a chtěla bych vás poprosit o pomoc při hledání názvu a textu písničky, kterou si pamatuji ještě z derství. Písnička pochází z období let cca 1970 - 1975, kdy se rozpadla kapela Greenhorns. Zpívala ji country kapela Rančeři a část textu, který si pamatuji je ....... měl jsem šest psú, šest věrných kamarádú.... příroda jim život dala, lidská ruka jim ho vzala....... měl jsem šesg psú, šest věrných kamarádú........... Tuto písničku hledám už velmi dlouho, ale zatím se mi ji nepodařilo nikde najít. Nejsem si jistá, či vúbec byla někdy nahraná........... Za vaší snahu a odpověď srdečně děkuji. ............
Odpověď
Dobrý den,
Stanislav Kolář ze skupiny Rančeři nám odpověděl, že si píseň s podobným textem bohužel nevybavuje. Není možné, že se jedná o (převzatou) píseň „Měl jsem šest psů“ od Jaroslava Mottla? (Hudba E. Fiala).  Jaroslav Mottl byl velkou osobností českého trampingu, složil desítky úspěšných písní a je považován za klasika tohoto hudebního žánru.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.09.2017 08:00
Anonym píše:
Neděle 12.11.2017 10:03
Dobrý den, hledám název toho to textu, nevím zda je to písníčka nebo nějaká báseň, ale nepodařilo se mi nic najít. text zni ...Jednou přijde čas, kdy dozní můj hlas. Nebude ti šeptat více, zhasne jako oheň svíce. Přetočí se poslední stránka, dohraje ohraná páska. Rozbije se psací stroj, odletí včelí roj. Kometa co proletí, nechá tvou duši v zajetí. S posledním polibkem našich rtů, rozpije se poslední přání naších snů
PSK - admin píše:
Čtvrtek 16.11.2017 15:49
Dobrý den,
velice se omlouváme, ale ani název písně ani autora se nám nepodařilo dohledat.
Bee píše:
Středa 01.05.2019 12:23
My hledáme správný akord...
Zkoušíme to hrát na akustickou kytaru ale stále to není ono... A z textu si osobně pamatuji jen:
Měl jsem šest psů jakých klondike neviděl
Šest krásných psů kdekdo tady mi je záviděl
Příroda jim život dala lidská ruka jim ho vzala
Měl jsem šest psů šest věrných kamarádů
Vůbec netuším jak by měla být písnička dlouhá a většinou mi na to ani nikdo neumí odpovědět...
😁
PSK - admin píše:
Čtvrtek 02.05.2019 17:20
Dobrý den,
jedná se o starou trampskou píseň Jaroslava Mottla s názvem "Měl jsem šest psů" či pouze "Šest psů".
Záznam písně vyšel například na následujících albech:
* Historie psaná šelakem - Album Ultraphonu 1 - 1930 (vyd. 2015): https://www.supraphonline.c[…]kem-album-ultraphonu-1-1930
* Tam v modré dáli: původní nahrávky trampských sborů z let 1929-1933 [zvukový záznam]. Praha: Radioservis, ℗2006. 1 zvuková deska (77:11). Edice Fonogram.
Akordy k písni by měly být uvedeny například ve zpěvníku:
* MOTTL, Jaroslav. Ztracenka zpívá: jubilejní trampiáda Jardy Mottla [hudebnina]. 2. vydání. Praha: Supraphon, 1969, ©1968. 30 stran.
* MOTTL, Jaroslav. Ztracenka zpívá [hudebnina]. 1. vydání. Praha: Editio Supraphon, 1968, ©1968. 30 stran.
Použité zdroje:
HURIKÁN, Bob a MOTL, Stanislav. Dějiny trampingu. Praha: Novinář, 1990. ISBN 80-7077-432-0. Dostupné také z: http://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:c22347a0-9b39-11e3-8e84-005056827e51 (zde je pouze text písně)
Kateřina Ryszawa píše:
Sobota 26.10.2019 13:28
Ami Dmi Ami E Ami
Měl jsem šest psů, jakých nikdo neviděl.
Ami Dmi Ami E Ami
Měl jsem šest psů, každej mi je záviděl.
Dmi C Dmi E
Příroda jim život dala, ruka lidská jim ho vzala.
Ami Dmi Ami E Ami
Šest věrných psů, šest dobrých kamarádů.
Jsem tu teď sám, nikdo na mě nečeká.
Jsem tu teď sám, žádnej z nich už neštěká.
Proč jste mi je lidé milí,
proč jste mi je otrávili?
Šest věrných psů, šest dobrých kamarádů.
Vladimír píše:
Sobota 18.05.2024 14:29
Pošlu vám to na email, stačí napsat na vladarosek@gmail.com .
Dašike píše:
Neděle 12.02.2023 11:59
Dobrý den, marně hledám název české kapely,podle částečného textu.V textu se v refrénu zpívá.,Hej,pauzu si dej,na prdel sedni a něco prelouskej."Sloky jsou trochu v rytmu reageea refrén je tvrdší.Zpiva se tam taky o lásce trochu.dekuji
PSK - admin píše:
Úterý 14.02.2023 11:51
Dobrý den,
nalezení písničky podle části textu se nám většinou podaří prohledáváním volného internetu – zadáváním klíčových slov do vyhledávače, prostřednictvím písničkových portálů „Velký zpěvník“ (https://www.velkyzpevnik.cz/) a „Karaoketexty“ (https://www.karaoketexty.cz/), nebo také díky fulltextovému prohlížení digitální knihovny Kramerius.
V případě Vámi hledané písničky však bylo naše vyhledávání bohužel neúspěšné a kromě uvedených zdrojů nemáme k dispozici jiné možnosti, které by dohledání písně zaručovaly.
Můžeme Vám ještě doporučit zkusit vyhledávání písně pomocí různých aplikací, více informací naleznete zde: https://www.atlaso.cz/[…]/.
Služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu