Dobrý den, hledám text písně z filmu Ztracená revue
Text dotazu
Text začíná:
prosil bych metr dvacet kvalitního lana a dvě tři skoby, co by dobře vlezly do zdi
až ráno začnou pohvizdovat drozdi zapláče jedna zrádná panna
Odpověď
Dobrý den,
našli jsme na internetu pouze informaci, že se jedná o skladbu Sebevrah (Jiří Bauer/Vlastimil Hála), zpěv Miloš Kopecký, hraje orchestr K. Vlacha, 1963, Supraphon.
Píseň vyšla na gramofonové desce. Bohužel slova této písně nemáme k dispozici. Pokud bychom je ale třeba časem získali, ozveme se vám.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.05.2017 08:00
Anonym píše:
Neděle 01.11.2020 12:34
Píseň je dohledatelná na gramofonové desce "Supraphon hraje...To se láska vkrádá potají a další ze 60. let", určitě je v archivu stanice ČRo Vltava, protože jsem ji slyšel v jednom vzpomínkovém pořadu. Redaktorem byl možná Pavel Klusák, ale to si nepamatuji určitě.
PSK - admin píše:
Čtvrtek 05.11.2020 13:51
Dobrý den,
Ztracená revue je de facto celá „hudebně podbarvená“ – buď je zde hudba v orchestrální úpravě nebo útržky písniček (Klokočí, Souvenirs, To všechno odnes čas, Bona sera, Takový je život (Potkal potkan potkana), Granada, Pigalle, Moje kakaové baby, Alexander Ragtime Band, Blues na poslední cestu, Tam v dáli nad řekou atd. Některé písničky se nám bohužel nepodařilo identifikovat.
Autorem hudby je podle titulků Evžen Illín, ale pravděpodobně se tato informace vztahuje na orchestrální části.
Pokud se domníváte, že písnička, kterou hledáte, je na zmíněném albu (https://www.supraphonline.c[…]da-potaji-a-dalsi-ze-60-let), pak je nejsnazší si album poslechnout a text si opsat.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu