-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, kde by bylo možné sehnat dobovou recenzi na dílo Arnošta Lustiga Dita Saxová?
Děkuji
Dobrý den,
Dita Saxová vyšla poprvé v roce 1962:
LUSTIG, Arnošt. Dita Saxová. 1. vyd. Praha: Československý spisovatel, 1962. 210, [2] s. Edice il. novel; Sv. 86.
Dobové recenze můžete hledat prostřednictvím:
* Bibliografických databází Ústavu pro jazyk český AV ČR: https://aleph22.lib.cas.cz/F/?func=file&=&=&file_name=find-b&local_base=UCLA&pds_handle=GUEST
* Slovníku české literaturu po roce 1945 (online): http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=507&hl=Lustig%2C+arno%C5%A1t+
* tištěné bibliografie: Česká literární věda ... Praha: Stát. knihovna ČSSR, 1965-1971. Literárněvědné práce. (dostupná též v digitalizované podobě na počítačích určených pro systém Kramerius v Národní knihovně ČR)
* Bibliografickém katalogu ČSSR: Články v českých časopisech. (Bibliografický katalog ČSSR. Články v českých časopisech. Praha: Panorama, 1960-1989. ISSN 0006-1115. ) - dostupný v tištěné podobě ve studovně Referenčního centra, velká část ročníků byla též již digitalizována a je dostupná podobě na počítačích určených pro systém Kramerius v Národní knihovně ČR
* fulltextovým vyhledáváním v digitálních knihovnách NK ČR: https://www.nkp.cz/digitalni-knihovna/digitalni-knihovny
* prolistováváním vybraných literárních periodik (v online verzi jsou některá dostupná v rámci digitálního archivu Ústavu pro českou literaturu AV ČR: http://archiv.ucl.cas.cz/) - další vybraná si můžete objednat ke studiu do Všeobecné studovny NK ČR prostřednictvím Online katalogu NK ČR: https://aleph.nkp.cz/cze/nkc či naskenovaného lístkového katalogu RetrIS: https://retris.nkp.cz/Catalog?sigla=ABA001
Jazyk, lingvistika a literatura
--
Národní knihovna ČR
04.12.2018 09:50