Do kdy byl Oldřich Žurman šéfredaktorem časopisu Stadión?
Text dotazu
Oldřich Žurman byl šéfredaktorem sportovního časopisu Stadión podle mých informací ještě v roce 1976. Zajímá mě, do kdy ve funkci vydržel a zda se datum (rok) nekryje s dobou jeho úmrtí? Kdy zemřel? Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
Oldřich Žurman zemřel 16. února 1978 (viz záznam v Databázi národních autorit NK ČR: http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000044058&local_base=AUT). V čele redakce časopisu Stadión stál skutečně až do své smrti. Posledním číslem, pod kterým je podepsán jako šéfredaktor, je číslo z 28. února 1978, které obsahuje i jeho nekrolog (redakční uzavírka čísla se dle tiráže konala 17. února). Pod následujícími čísly je již podepsán zástupce šéfredaktora Jiří Pechr.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.06.2017 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu