Díla historika Reného Huygha
Text dotazu
Dobrý deň.
Obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc pri hľadaní kníh,časopisov a o ich dostupnosti. Momentálne spracovávam tému historika Reného Huygha. Našla som dva jeho tituly. Prvý: Reč obrazu ve sviete psychhologie umeni a druhý:Vermeer.
Dva zdroje mi však nestačia a naše knižnice mi iné knihy nevedia poskytnúť.
Potrebujem 1 knižný alebo 3(odborné) časopisové zdroje v ktorých je nejaká zmienka o ňom, ako autorovi a o jeho diele.
Dúfam, že mi s tým budete vedieť pomôcť.
Za odpoveď vopred ďakujem
Odpověď
Dobrý den,
knihy od autora Reného Huygha můžete dohledat např. v Souborném katalogu ČR, který je dostupný na adrese http://aleph.nkp.cz/F/. Pokud zadáte do pole autor "rene huyghe", zobrazí se Vám záznamy knih od tohoto autora, výsledky můžete dále zpřesňovat pomocí nabídek "filtrovat" a "zpřesňovat"  - např. omezit rokem vydání či jazykem dokumentu. Kromě dvou knih, které jste uvedla, byly vydané např.:
* Huyghe, René. Van Gogh. Bratislava: Fortuna Print, 1992. 96 s. Mistři moderního umění. ISBN 80-7153-029-8.
* Huyghe, René. Encyklopedie umění nové doby. Vyd. 1. Praha: Odeon, 1974. 470 s. Světové dějiny; 52. sv.
* Huyghe, René, ed. a Auboyer, Jeannine. Encyklopedie umění pravěku a starověku. 1. vyd. Praha: Odeon, 1967. 436 s., [32] s. obr. příl. Světové dějiny; sv. 32. Larousse.
* Huyghe, René, ed. Encyklopedie umění renesance a baroku. 1. vyd. Praha: Odeon, 1970. 475 s., [30] s. barev. obr. příl. Světové dějiny; Sv. 43.
Toto jsou pouze tituly vydané v České republice a v češtině, samozřejmě v českých knihovnách jsou dostupné i cizojazyčné knihy. Pokud byste chtěla vyhledávat spíše ve slovenských knihovnách, doporučujeme Vám využít přehled zdrojů např. na stránkách Slovenské národní knihovny http://www.snk.sk/.
Bohužel knihu, která by byla vysloveně o něm, jsme nenašli, ovšem zmínky o  něm naleznete např. v knize Pijoán, José a Bydžovská, Lenka. Dějiny umění. Vyd. 4., V Knižním klubu 1. V Praze: Knižní klub, 1998- . sv. ISBN 80-7176-764-6., konkrétně v dílu 8. Na straně 33 a 34 jsou velmi stručné zmínky o práci a vnímání Huygha o malíři Jean-Antoine Watteau.
V článkové bázi ANL (http://aleph.nkp.cz/F) jsme našli pouze jeden záznam článku z časopisu Labyrint revue. Ovšem tato báze je budovaná teprve od roku 1991, záznamy dříve vydaných článků by bylo potřeba dohledat v tištěné bibliografii ČČČ (Články v českých novinách, časopisech a sbornících, 1953-1990). Toto hledání by bylo časově náročnější a již patřilo mezi placené služby - rešerše.
Záznam článku z báze ANL je následující:
* Císař, Karel. Síla Vakua: Huyghe - Parreno - Gillick. Labyrint revue, 2005, 2005(17-18), s. 110-128. ISSN 1210-6887.
Klíčová slova: Huyghe, Pierre, 1962- *  Parreno, Philippe, 1964- *  Gillick, Liam, 1964- *  moderní umění *  výtvarní umělci -- 21. stol.
Vyhledávat byste mohla také v zahraničních, především článkových bázích. Zeptejte se ve vaší knihovně, zda má přístup k licencovaných databázím typu Ebsco, apod.
Vyhledali jsme např. tyto články (pouze výběr):
* Getlein, Frank. "What is Painting All About?." New Republic 142, no. 8 (February 22, 1960): 20-21.
Abstrakt: Reviews three books on art. "Ideas and Images in World Art," by René Huyghe; "The Tradition of the New," by Harold Rosenberg; "Sight and Insight," by Alexander Eliot.
Pozn.: jedná se o recenzi knihy Reného Huygha a dalších autorů
* Wartime love affair lives on..in a smile. National Geographic [serial online]. August 1995;188(2):1.
Abstrakt: Focuses on Rene Huyghe's passion for the Mona Lisa painting since World War Two. Efforts to keep the Mona Lisa safe from Nazi hands; Plans to hide the paintings under Huyghe's care; Return of the painting to the Louvre after the war..
Před chvílí jsme zjistili, že jste tento dotaz poslala ještě jednou, tímto Vám tedy odpovídáme i na Váš nejnověji poslaný dotaz a omlouváme se za malé zdržení při odpovědi z důvodu velkého množství dotazů, které jsme přes službu Ptejte se knihovny obdrželi.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2014 09:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu