Digitální podoba novin 20 stol.
Text dotazu
Je prosím možno nahlédnout pomocí internetu do novin z období Protekorátu.
Odpověď
Z webové stranky Narodni knihovny CR je pristup do nabidky Portaly. Pomoci CZROMM - Noviny a casopisy ulozene v Ceskem registru reformatovanych dokumentu se muzete zorientovat v ruznych fazich zpracovani periodik v knihovnach v CR.
Hlavni moznosti je Kramerius, kde jsou periodika v digitalizovane podobe z ruzneho obdobi, tituly mozno vybirat z abecedniho rejstriku.
Na ukazku uvadim: Kraj Kralovehradecky (1937, 1943-5), Kralovehradecko (1938-1941), Kriticky mesicnik (1938-1942), Nove smery (1938-1940), Od Kladskeho pomezi (1938-1939), Ohlas od Nezarky (1939-1942), Pokrok (1938-1940), Pritomnost (1938-1939, 1942-1945), Volne smery (1938-1944), Zidovske noviny (1938-1939), Zidovske zpravy (1937-1939).
Tituly se vybiraji pro digitalizaci podle stupne nalehavosti (napr. noviny ve spatnem technickem stavu). Digitalizovane dokumenty podlehajci ochranne lhute Autorskeho zekona jsou dostupne pouze v Narodni knihovne CR, v tomto pripade jsou zpristupnovany pouze popisne udaje (metadata).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.02.2008 10:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu