dezertifikace
Text dotazu
Dobrý den. Mohli byste mi prosím poradit kde mám hledat informace o dezertifikaci a problémech s tím souvisejích? Hlavně na Sahaře, ale i jiných pouštích. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, o dezertifikaci se hovoří v několika publikacích, jistě v mnoha článcích a také na mnoha webových stránkách. Něco jsem pro Vás vybrala. Nejdříve Vám v příloze zasílám dva soubory. Soubor články.txt obsahuje několik záznamů článků, které se týkají dezertifikace. Soubor knihy.doc obsahuje záznamy publikací o dezertifikace - jsou ovšem v angličtině. O dezertifikaci byste dále něco našla pravděpodobně v těchto publikacích:
Holý: Nachlazená planeta, Praha: Terra, 1994
Prousková, H.: Pouště a polopouště, Praha: Slovart 1997
Mac Quitty, M.: Pouště, Praha: Fortuna Print, 2004
Dále se dezertifikaci věnuje mnoho zahraničních i českých internetových stránek, např: české a slovenské zdroje:
http://www.env.cz/AIS/web-pub.nsf/$pid/MZPLVF3XLLKH
http://www.enviweb.cz/?secpart=horniny_archiv_dghgd_ru_
http://www.env.cebin.cz/publikace/3_agenda21/12.htm
http://www.afrikaonline.cz/prostredi/priroda_afriky.html
http://www.cbox.cz/tomas_psika/globalni_oteplovani_clovek.htm
http://www.gep.szm.sk/04%20dezertifikacia/dezertifikacia%20vysvetlenie.html
Zahraniční zdroje:
http://www.fao.org/desertification/default.asp?lang=en
http://pubs.usgs.gov/gip/deserts/desertification/
http://www.eden-foundation.org/project/desertif.html
http://archive.greenpeace.org/climate/science/reports/desertification.html
Pokud si zadáte ve vyhledávači Google (www.google.com) nebo ve
vyhledávači Answers (www.answers.com) heslo desertification, dostanete
spoustu odkazů, ze kterých si vyberete určitě sama další zdroje.
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Datum zadání dotazu
24.01.2008 09:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu