Dětská literatura: J. Kolář: Z deníku kocoura Modroočka
Text dotazu
Dobrý den, moc Vás prosím o pomoc... Zpracovávám interpretaci dětské knihy Josefa Koláře: Z deníku kocoura Modroočka, kterou ilustrovala Helena Zmatlíková. Bohužel se marně snažím najít nějaké informace o spisovateli... Můžete mi pomoci najít nějaké odkazy na tohoto spisovatele, nebo najít jiné již existující recenze na tuto knihu?
Odpověď
Dobry den, posilame informace o Josefu Kolarovi:
Kolář, Josef, 1905-1983
Biograf.údaje Narozen 21.4.1905 v Lounech, zemřel 12.3.1983 v Praze.
RNDr., pracovník Československého rozhlasu v Praze. Beletrista, autor rozhlasových pásem
Dílo: Němé tváře (J. Lukasík 1944)
Zdroj:
1/ Slovník českých autorů knih pro chlapce (a nejen pro ně)/Tomáš Studenovský a Josef Bláha. - Praha: Ostrov, 2000.
2/ AUT - baze národních autorit NK ČR viz http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=base-list .
Kniha Z deniku kocoura Modroocka vysla v nekolika vydanich viz elektronicky katalog NKC na www.nkp.cz katalogy a databaze.
Prvni vydani vyslo v roce 1965. Hlavní záhlaví Kolář, Josef, 1905-1983
Název Z deníku kocoura Modroočka / Josef Kolář ; [Barev.] il. Helena Zmatlíková
Vydání 1. vyd.
Nakl. údaje Praha : SNDK, 1965 (Svoboda 1)
Popis (rozsah) 114, [3] s. ; 4°
Edice Sedmikrásy
Poznámka Il. předsádky
Poznámka Pro děti od 5 let
Poznámka 20000 výt.
Resumé Působivě ilustrované vyprávění o chytrém kocourkovi, který si dokonce psal deník o svých příbězích a zkušenostech v domě svého pána, za pobytu na chatě, toulkách lesem, při koupání v řece a konečně o svém seznámení s rozkošnou kočičkou Kiki, do které se zamiloval a měl s ní hromádku koťátek..
MDT 885-93-32
Pokud byste chtela ziskat od nas soupis odkazu a recenzi na tuto knihu, jednalo by se o resersi a to je sluzba placena.
Od roku 1991 existuje baze ANL (clanky v ceskych novinach a casopisech), volne pristupna na webu NK CR. Starsi bibliograficke zaznamy o clancich v ceskych casopisech a novinach vychazely v tistene podobe od roku 1953 do roku 1990. Vyhledavani recenzi v nich je prace casove narocnejsi. Sluzbu uctujeme podle platneho ceniku NK CR viz cenik http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm#14.
Resersi si muzete udelat i sama primo v Referencnim centru NK CR (nebo jine vetsi knihovne), podminky pristupu na hlavni strance Narodni knihovny CR.
Dale bychom Vam doporucili databaze zamerene primo na literaturu, ktere zpracovava Ustav pro ceskou literatur AV CR - http://www.ucl.cas.cz/katalog.html (Bibliografie ceske literarni vedy do roku 1945 a od roku 1964), ktere jsou volne dostupne na internetu.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 11:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu