denní tisk 1960-1980
Text dotazu
Prosím o sdělení, zda v letech 1960 - 1990 vycházel denní tisk i v neděli.
Odpověď
Dobrý den,
v dostupných bibliografických zdrojích (katalogy, databáze, bibliografické soupisy) se vyskytuje údaj o periodicitě, ovšem nedá se přesně určit, zda deníky vycházely i v neděli. Nejvíce údajů se nachází v bázi PER Moravské zemské knihovny v Brně - http://www.mzk.cz , kde je uvedeno v poli Periodicita např. u
Rudé právo - deník, od roku 1968: 6x týdně, nevycházel v neděli Svobodné slovo - deník, od r. 1968: 6x týdně, nevycházel v neděli Práce - deník Zemědělské noviny - 6x týdně, nevycházel v pondělí, od roku 1969 nevycházel v neděli Mladá fronta - deník, od r. 1966 nevycházela brněnská mutace v pondělí, od r. 1968 6x týdně, nevycházel v neděli Lidová demokracie - deník, od roku 1969: 6x týdně
Aby bylo možné odpovědět přesně, je nutné se podívat a ověřit tyto údaje přímo v periodiku. Pokud máte o tuto placenou službu zájem, napište na tuto adresu Váš souhlas s podmínkami NK ČR, výběr konkrétních periodik, ve kterých má být ověření provedeno, upřesněte roky (do 1980 nebo 1990?) a také uveďte adresu, na kterou Vám bude zaslána složenka k zaplacení služby - informace o ceně - viz ceník http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm - odst. 8.4 .
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2008 17:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu