Dějiny univerzity, Frankfurt nad Odrou
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych zjistit, zda existuje nějaká monografie (v jakémkoliv jazyce) k dějinám univerzity ve Frankfurtu nad Odrou, případně v které knihovně, české či zahraniční, je daná publikace dostupná. Zajímají mě především dějiny od založení (1506) do roku 1620. Myslím si, že vzledem k letošnímu 500.výročí možná něco vydali, ale nedaří se mi zjistit nic konkrétního.
Odpověď
Dobrý den, stránky university, kde jsou odkazy na několik publikací k výročí, asi znáte: http://www.euv-frankfurt-o.de/.
Knihy k tématu je možné hledat na portálu KVK (http://www.ubka.uni-karlsruhe.de/kvk.html), kde můžete prohledávat katalogy různých knihoven najednou. Doporučujeme zvolit německojazyčné plus např. Library of Congress, Francouzskou nár. knihovnu a British Library. Do pole klíčových slov (Schlagwort), zadejte: universität frankfurt oder.
Dostali jsme řadu titulů, asi byste je měla probrat podle toho, co přesně potřebujete.
Tím také zjistíte, která knihovna knihu má. Dostupnost v ČR (výpůjčka v rámci ČR je zdarma) se ověřuje v několika zdrojích (viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_mvs_ifla_sk.html - především SKC, JIB a katalog NK ČR).
Vybíráme např. dva tituly, které se jeví relevantní, první z nich je k dispozici v NK ČR:
1. Die Oder-Universität Frankfurt : Beiträge zu ihrer Geschichte / Hrsg von Günther Haase und Joachim Winkler.. -- Weimar : H. Böhlaus Nachfolger, 1983. -- 288 s., [48] obr. příloh
2. Universität und Reformation : die Universität Frankfurt (Oder) von 1506 - 1550 / / Michael Höhle. - 2002
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.02.2008 16:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu