definovanie termínu Dátová analytika
Text dotazu
Dobrý deň,
chcela by som som Vás veľmi pekne poprpsiť o pomoc s definovaním termínu dátová analytika. Nemôžem nájsť definíciu výrazu, ktorá by pochádzala z odbornej literatúry nie iba z internetu.
Jedná sa o voľný preklad "data science" ? Aký ma potom vzťah k business intelligence?
Nevidím tam žiadny rozdiel.
Vedeli by ste mi prípaden ešte doporučiť nejaký zdroj, kde by som zistila niečo viac k "marketing intelligence"
Ďakujem mnohokrát.
Odpověď
Dobrý den,
domnívám se, že se jedná pojmy běžně zaměnitelné. Detailnější informace a lepší představu o termínech získáte z literatury. Vybral jsem následující publikace:
KELLEHER, John D. a Brendan TIERNEY. Data science. Cambridge, Massachusetts: The MIT Press, [2018]. The MIT Press essential knowledge series. ISBN 978-0-262-53543-4. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/001867143
ROGEL-SALAZAR, Jesus. Data science and analytics with Python. Boca Raton: CRC Press, Taylor & Francis Group, [2017]. Chapman & Hall/CRC Data mining and knowledge discovery series. ISBN 978-1-4987-4209-2. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/001862918
CADY, Field. The data science handbook. Hoboken, NJ: Wiley, 2017. ISBN 978-1-119-09294-0. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/001862919
CUESTA, Hector. Analýza dat v praxi. Brno: Computer Press, 2015. ISBN 978-80-251-4361-2. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/000958783
GRUS, Joel. Data science from scratch. Sebastopol: O'Reilly, 2015. ISBN 978-1-491-90142-7. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/000959786
PROVOST, Foster a Tom FAWCETT. Data science for business. Sebastopol: O'Reilly, 2013. ISBN 978-1-449-36132-7. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/000950664
Data science & big data analytics: discovering, analyzing, visualizing and presenting data. Indianapolis: Wiley, [2015]. ISBN 978-1-118-87613-8. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/000971871
A celá řada článků, jen namátkou:
COLLETTOVÁ, Stacy. Datová analytika na míru. Computerworld. 2016, 27(11), 27-28. ISSN 1210-9924. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/000971312
KADLEC, Michal. Rozvoj analytiky v telekomunikacích. IT Systems. 2016, 18(5), 12-13. ISSN 1802-002X. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/000969656
PŘIBYSLAVSKÝ, Jiří. Business Intelligence se mění od reportů na multifunkční analytiky. IT Systems. 2016, 18(10), 20-21. ISSN 1802-002X. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/000971559
RYS, Martin. Nikoho nezajímají data, všichni chtějí odpovědi. IT Systems. 2016, 18(10), 22-24. ISSN 1802-002X. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/000971561
ŘEHTÁČKOVÁ, Jana. Systémy jediné pravdy, které mění data v peníze: business intelligence. IT Systems. 2007, 9(6), 16-18. ISSN 1802-002X. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/000645799
K "marketing intelligence" nahlédněte do knihy:
KOTLER, Philip a Kevin Lane KELLER. Marketing management. 14. vyd. Praha: Grada, 2013. ISBN 978-80-247-4150-5. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/000686790
KOTLER, Philip a Kevin Lane KELLER. Marketing management. 13th ed. Upper Saddle River: Pearson Prentice Hall, c2009. ISBN 9780136009986. Odkaz do katalogu: https://vufind.techlib.cz/Record/000938031
14. vydání (2013) je přeloženo, 13. vydání (2009) je originál v angličtině.
S pozdravem,
Jan Červenka
Ing. Jan Červenka
informační a konzultační služby
e-mail: jan.cervenka@techlib.cz
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
07.11.2019 01:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu