databáze KnowEurope
Text dotazu
Dobrý den,
měla bych dotaz na databázi KnowEurope. Zjistila jsem o ní několik
informací, ale přesto mi není něco jasné. Projekt prý fungoval pouze
2002-2003. na starosti ho měla paní Nová z NK ČR. Můj dotaz zní- projekt
skončil kvůli financím? nebo proč dál nepokračoval a také zda tuto databázi
vytvořila jen ČR nebo šlo o překlad databáze jiné?
Mnohokráte děkuji za odpověd
Odpověď
Dobrý den,
v roce 2002-2003 byla služba KnowEurope (služba mezinárodní společnosti ProQuest Information&Learning) dostupná formou národní licence jako projekt realizovaný Národní knihovnou České republiky v rámci programu VISK 8 (Veřejná informační služba knihoven) finanncovaného Ministerstvem kultury.
Hlavním řešitelem projektu byla PhDr. Hana Nová.
Službu KnowEurope mohly v tomto roce v souladu s licenčními podmínkami využívat zdarma:
- veřejné knihovny
- odborné knihovny (výzkumných ústavů, lékařské apod.)
- vysoké školy a vyšší odborné školy (včetně soukromých)
- pracoviště Akademie věd ČR
- muzea, galerie, archivy
- úřady státní správy a samosprávy
- Rada vlády pro výzkum a vývoj
Prostřednictvím služby KnowEurope čtenáři a uživatelé měli možnost integrovaného přístupu k aktuálním informacím z nejrůznějších zdrojů týkajících se Evropské unie, ale také Evropy v širším slova smyslu - údaje o institucích a organizacích, politických iniciativách, legislativě, lidech a národech Evropy.
Vzhledem k omezení finančních prostředků tento projekt v Národní knihovně dále nepokračoval.
Přístup ke KnowEurope má Západočeská universita Plzeň (plnotextové databáze)a Vysoká škola ekonomická v Praze (bibliografická databáze), viz katalog STM http://as.stk.cz:7777/tbjsp1/zdroje.jsp?p_f=name&p_v=KnowEurope&p_c== .
S případnými dotazy se prosím obracejte na tyto instituce, případně na adresy: http://www.europe-direct.cz/cs/ , http://ec.europa.eu/europedirect/index_cs.htm , http://www.eis.cuni.cz .
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2008 12:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu