Čtenářka potřebuje zjistit název písně, ze které zná pouze úryvek.
Text dotazu
Dobrý den, potřebuji zjistit název a autora písně, ze které je tento úryvek:
...a my po ní plnou parou
opustíme zemi starou,
poletíme tam kam chceme,
nebojte se nespadneme,
a kdy jo, tak pojišťovna
nějakou tu škodu srovná,
a my zase poletéme
proč, proč, protože se nebojíme ...
Odpověď
Dobrý den,
jedná se o píseň z pera Suchého a Šlitra z roku 1962 s názvem "Píseň o raketě". Zpívá ji dětský sbor s hudebním doprovodem Ferdinanda Havlíka a jeho orchestrem.
Píseň je dostupná například na CD Semafor (soubor  11 CD ). Píseň o raketě naleznete na posledním z nich - viz:  https://www.supraphonline.cz/album/2585-semafor-komplet-1964-1971?trackId=41969
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.03.2017 15:38
Marcela Moravcová píše:
Pondělí 03.01.2022 02:19
Dobrý den, scháním text k písni Pluku Zdar. Mám jen toto; Jdou vojáci, jdou, přilby se jim svítí, bodáky se třpytí, kapela jim hrá. Stále dál a dál voják musí jíti, nepřítele bíti, dokud sílu má. /: Pluku zdar, pluku zdar:/ Do dáli naše píseň zní.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu