"core fears"
Text dotazu
V anglickém textu jsem našla sdělení, že strachy, které nás ovládají, se nazývají "core fears". Z anglických zpráv na Googlu plyne, že jde o odborný termín (na tyto "core fears! se tam uvádějí testy). Prosím o sdělení odpovídajícího odborného termínu v češtině.
Odpověď
Dobrý den,
český ekvivalent ke slovnímu spojení "core fear/s" se nám bohužel v dostupné literatuře nepodařilo dohledat (seznam projité literatury naleznete v závěru odpovědi).
Váš dotaz jsme přeposlali Knihovně Psychologického ústavu AV ČR, která se službou externě spolupracuje, kolegyně by se Vám v nejbližší době měla ozvat.
Prošli jsme následující literaturu:
SILLAMY, Norbert. Psychologický slovník. 1. české vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2001. 246 s. ISBN 80-244-0249-1.
HARTL, Pavel a HARTLOVÁ, Helena. Psychologický slovník. Vyd. 1. Praha: Portál, 2000. 774 s. ISBN 80-7178-303-X.
HARTL, Pavel. Psychologický slovník. 1. vyd. v ČR. Praha: Jiří Budka, 1993. 297 s. Slovník. ISBN 80-901549-0-5.
NAKONEČNÝ, Milan. Lexikon psychologie. 1. vyd. Praha: Vodnář, 1995. 397 s. ISBN 80-85255-74-X.
LINHART, Jiří, ed., VODÁKOVÁ, Alena, ed. a KLENER, Pavel, ed. Velký sociologický slovník. Vyd. 1. Praha: Karolinum, 1996. 2 sv. ISBN 80-7184-311-3.
JANDOUREK, Jan. Sociologický slovník. Vyd. 1. Praha: Portál, 2001. 285 s. ISBN 80-7178-535-0.
GEIST, Bohumil. Sociologický slovník. Praha: Victoria Publishing, [1993]. 647 s. ISBN 80-85605-28-7.
V některých slovnících  bylo heslo "strach" uvedeno, případně i s jeho variantami (různé druhy strachu"), ale nic co by mohlo souviset s termínem "core fears" jsme bohužel nenašli.
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.08.2014 12:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu