-
To se mi líbí
-
Doporučit
dobrý den prosím vás. mohli by jste mi poradit nějakou literaturu o nemocech Hittlera?
Předem děkuji
Dobrý den,
O postavě Adolfa Hitlera bylo sepsáno mnoho knih, většinou se týkaly jeho politického vzestupu a aktivity během druhé světové války. V těchto knihách se mohou nalézt i kapitoly, které nejen obsahují jeho intimní život, ale i zdravotní, avšak literatura je tak rozsáhlá, že z toho důvodu jsme se při výběru literatury na tyto knihy nezaměřili. Vybrali jsme pro Vás tyto publikace, které se týkají pouze chorob:
BANKL, Hans. Obyčejné nemoci neobyčejných: život, nemoc a smrt historických osobností očima lékaře. 1. vyd. Praha: Brána, 2001. 231 s. ISBN 80-7243-124-2.
GORDON, Richard. Slavní (a obtížní) pacienti. Překlad Jana Pacnerová. Vyd. 1. Praha: Baronet, 1998. 248 s. ISBN 80-7214-077-9.
NEUMANN, Hans-Joachim a EBERLE, Henrik. Byl Hitler nemocný?: závěrečný nález. 1. české vyd. Praha: Naše vojsko, 2011. 308 s., [16] s. obr. příl. ISBN 978-80-206-1231-1.
NEUMAYR, Anton. Diktátoři v zrcadle medicíny: Napoleon, Hitler, Stalin. České vyd. 1. Praha: Jan Vašut, 1999. 317 s., [32] s. obr. příl. ISBN 80-7236-107-4.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
12.10.2016 13:33