Co je příčinou současného značného poklesu hodnoty české koruny vůči euru?
Text dotazu
---
Odpověď
Dobrý den,
z dostupných zdrojů vyplývá, že koruna v současné době reaguje zejména na situaci v zahraničí. Oslabení koruny vůči euru výrazně ovlivňuje horší nálada na světových finančních trzích kvůli obavám dopadů obchodní války mezi USA a Čínou na globální hospodářský růst. Dalšími faktory jsou pak stále panující nejistota ohledně brexitu, nadále klesající produkce německého průmyslu a možnost předčasných voleb v Itálii.
Pro získání podrobnějších informací se můžete obrátit na některou z knihoven zaměřených na ekonomické vědy, např. Knihovnu Vysoké školy ekonomické v Praze (https://knihovna.vse.cz/), Knihovnu Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (http://www.vstecb.cz/knihovna-1072-htm/) nebo CERGE-EI knihovnu Jana Kmenty (https://cz.cerge-ei.cz/o-cerge-ei/knihovna).
Použité zdroje
* KREJČÍ, Jaroslav. Obchodní války koruně neprospívají. Oslabit ji může i další zhoršení ekonomického vývoje v Německu, říká ekonom Bureš. iHned.cz [online]. 2019, (220), 8.8.2019 [cit. 2019-09-04]. ISSN 1213-7693. Dostupné z: http://byznys.ihned.cz/c1-6[…]v-nemecku-rika-ekonom-bures (pouze pro předplatitele, v NK ČR plný text dostupný registrovaným uživatelům v rámci placené mediální databáze Anopress)
* https://archiv.ihned.cz/c1-[…]unou-zazije-napinavy-podzim
* https://www.patria.cz/zprav[…]alky-argentina-a-dalsi.html
* https://www.kurzy.cz/[…]/
* https://www.kurzy.cz/[…]/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.09.2019 12:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu