-
To se mi líbí
-
Doporučit
Vážení přátelé, potřeboval bych informaci, jestli tištěný bibliografický katalog Články v českých časopisech měl nějakého předchůdce. Kdysi jsem dostal v informaci, že období přelomu 40. a 50. let je někde nějak v Klementinu zpracováno, ale nevím, jestli je to pravda a jak jsou tyto údaje dostupné. Děkuji za pomoc!
Dobrý den,
máte pravdu, období před vydáváním české článkové bibliografie - Články v českých časopisech (vycházející od r. 1953) je zpracováno v rámci Retrospektivní článkové bibliografie 1945-1952 v podobě kartotéky. Tato kartotéka je přístupná v rámci Referenčního centra, její zpřístupnění je možné na základě předchozí domluvy s pracovníky studovny. V Referenčním centru u služby je také k dispozici jmenný seznam jednotlivých krabic s kartotečními lístky, pomocí něhož si můžete vybrat téma, o které se zajímáte.
Více o studovně Referenčního centra (umístění, otevírací hodiny apod.) naleznete na stránce http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm .
Informace o vydaných dokumentech
--
Národní knihovna ČR
14.11.2007 08:38