Článek z r. 1937
Text dotazu
Dobrý den, prosím Vás, jde najít v českých novinách článek z dubna 1937, že pan Josef Bican přestoupil z Admiry Vídeň a podepsal novou smlouvu s SK Slavia Praha? Popřípadě může býti informace z více českých novin s touto novinou. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
základní deníky třicátých let jsou již dostupné v digitalizované podobě v systému Kramerius: http://kramerius.nkp.cz. Systém nabízí fulltextové vyhledávání, jež umožňuje dohledání požadované informace v uložených dokumentech. Výsledky vyhledávání i s krátkou ukázkou, která zasazuje hledaný výraz v konkrétním případě do souvislostí, jsou volně dostupné. Vyhledávání je možné provést z jakéhokoliv počítače s internetem. Volný přístup k plným textům je ovšem umožněn pouze u dokumentů, které již nepodléhají autorskému zákonu (ve výsledku vyhledávání jsou volně dostupné dokumenty označeny symbolem oka, neveřejné dokumenty symbolem přeškrtnutého oka). K plnému textu neveřejných dokumentů se můžete dostat pouze na vybraných počítačích Národní knihovny ČR (např. v Referenčním centru či Hale služeb).
Kopie vybraných článků (stran periodika, na kterých se článek nachází) je možné získat také na objednávku. K tomuto účelu slouží formulář pro objednávku ze systému Kramerius: http://www.nkp.cz/forms/kopie_kramerius.html
Prostřednictvím již zmíněného fulltextového vyhledávání jsme v systému Kramerius nalezli k případu přestupu J.Bicana z Vídně do Prahy následující články:
Např.
* Národní listy. 1937, roč. 77, č. 10 (10.1.1937), s. 5, 3. vydání. - článek: Bican ohlásil přestup.
* Národní listy.  1937, roč. 77,  č. 36 (5.2.1937 ), s. 6, večerní vydání. - krátký článek: O Bican
* Moravská orlice. 1937, roč. 75, č. 34 (9.2.1937), s. 6, ranní vydání. - článek - počátek kauzy -  Bican se smíří s Admirou?
* Národní politika.  1937 roč. 55, č. 42 (11.2.1937 ), s. 6, polední vydání.  -  článek: O Bicanovi
* Lidové noviny. 1937, roč. 45, č. 87* (17.2.1937 ), s.6, polední vydání.   - článek: Konec Bicanovy cesty z Vídně do Prahy
* Národní politika.  1937 roč. 55, č. 49 (18.2.1937), s. 14, ranní vydání. - článek: Případ Bicanův
* Národní politika.  1937 roč. 55, č. 64 (5.3.1937), s. 6, polední vydání. s. 6. článek: Bican obdrží milost?
* Národní listy. 1937, roč. 77, č. 64 (5.3.1937), s. 6, 3. vydání. - článek: Bican omilostněn nebude.
* Národní politika. 1937, roč. 55, č. 70 (11.3.1937), s. 6, polední vydání. - obsáhlejší článek: Případ Bicanův
* Národní politika. 1937, roč. 55, č. 71 (12.3.1937), s. 6, polední vydání. - článek: Případ Bicanův (doplnění)
* Národní listy. 1937, roč. 77, č. 105 (16.4.1937), s.6, 3. vydání. - článek: Bican v Praze
* Lidové noviny. 1937, roč. 45,  č. 202 (21.4.1937), s. 6, polední vydání. - fotografie: Bicana v Praze
* Národní politika.  1937 roč. 55, č. 118 (29.4.1937), s. 8, polední vydání. - Bican trénuje.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.12.2012 13:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu