článek: Náhrobek Půty Švihovského a jeho symnolika v kontextu pozdně gotické náhroní plastiky
Text dotazu
Dobrý den, na tento rok připravujeme výstavu o Půtovy
Švihovském. Konkrétně sháníme článek: Náhrobek Půty Švihovského a jeho
symnolika v kontextu pozdně gotické náhroní plastiky, autor J. Chlíbec.
Článek byl zveřejněn v časopise Umění 31, 1983, s. 30 - 32.
Dozvěděla jsem se,že časopis již zmíněný vaše knihovna vlastní, ale
nepůjčuje. Chtěla jsem vás tedy poprosit, jestli by nebylo možne naskenovat
již zmíněný článek a poslat nám ho poštou?
Děkuji za vaši ochotu a pochopení a přeji pěkný zbytek týdne.
Odpověď
Dobrý den,
Vámi uvedené periodikum jsme si objednali ze skladiště (sg. 54 C 9624/1983, č. 1-3), článek je k dispozici v č. 1 na stranách 27-33 (včetně použité literatury).
Obecně platí, že knihovny nepůjčují mimo budovu svázané ročníky periodik, NK ČR v tomto není žádnou výjimkou, jsou poskytovány reprografické služby včetně služeb na objednávku a meziknihovních.
Vzhledem k tomu, že článek je pod ochranou autorského zákona (neuplynulo 50 let od vydání a rok narození autora je 1953 - viz záznam z báze autorit dále), nelze článek naskenovat a poslat v elektronické podobě, možná je jen kopie papírová pro osobní studijní a vědeckou potřebu. Elektronickou kopii můžeme poslat jedině na základě licence, kterou by Vaše instituce získala od držitelů autorských práv.
Informace o reprografických službách na objednávku naleznete na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_repr.htm
Pokud by byla zhotovená kopie určená pro jiné účely než uvádí autorský zákon, musíte mít jednak podepsanou smlouvu s NK ČR - viz informace na uvedené stránce k reprografickým službám, a také vyřešena autorská práva.
Pokud máte zájem o kopii za podmínek uvedených na stránce k reprografickým službám na objednávku, prosím, zašlete závaznou objednávku na adresu reference@nkp.cz
Objednávka mimo citace musí obsahovat i souhlas s podmínkami NK ČR (cena, lhůta), způsob platby a způsob odběru (v případě zaslání poštou i poštovní adresu).
Kopie jsou účtovány dle ceníku NK ČR
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm , k ceně za kopie se připočítává příplatek za přípravu předlohy (čl. 22 ceníku) a v případě odeslání poštou i balné a poštovné (čl. 19, resp. 25 ceníku).
Další možností je obrátit se na nejbližší  knihovnu a využít meziknihovních služeb. V tomto případě knihovna musí objednat standardními formuláři meziknihovních služeb (online, tištěné).
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.08.2012 13:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu