Citát z Romea a Julie
Text dotazu
Dobrý den,sháním překlad hry Romeo a Julie,kde se
nachází tento citát: "Už s chmurným mírem vchází chmurný den a samo slunce
těžkou hlavu skrývá. Jen zprostit toho, kdo je nevinnen a trestat provinilé
ještě zbývá. Však věčně bude srdce jímat znova žal Juliin a bolest Romeova."
Sháním hru,kde je přesně tento překlad.
Odpověď
Dobrý den,
Vámi uvedený úryvek ze závěru hry Romeo a Julie je v překladu Erika Adolfa Saudka. Saudkův překlad vyšel vícekrát, např.:
* SHAKESPEARE, William. Romeo a Julie. Praha : Orbis, 1955. 199 s.
* SHAKESPEARE, William. Výbor z dramat. 2.sv. Praha : Naše vojsko, 1957. 732 s.
* SHAKESPEARE, William. Spisy. Sv. 4, Tragedie I. Praha : SNKLHU, 1958. 701 s. Obsahuje mimo jiné i hru Romeo a Julie.
* SHAKESPEARE, William. Romeo a Julie. Praha : Dilia, 1958. 114 s.
* SHAKESPEARE, William. Tragédie. Praha : Odeon, 1983. 637 s. Obsahuje hry Romeo a Julie,  Hamlet, Othello, Makbeth, Král Lear.
* SHAKESPEARE, William. Romeo a Julie. Praha : Mladá fronta, 1985. 213 s.
Dostupnost vybraného vydání ve vaší knihovně si můžete ověřit přímo  v jejím katalogu,  případně v souborných katalozích - Souborný katalog ČR (http://skc.nkp.cz), Souborný katalog SKAT (http://www.skat.cz) nebo v Jednotné informační bráně (http://www.jib.cz).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.12.2008 15:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu