Citace recenze knihy
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych vědět, jak citovat recenzi knihy, která je na internetu. Např. na http://www.ipetrov.cz/ - Václav Kahuda - Proudy - recenze knihy od Ondřej Bezr, Rock a Pop, 2/2002 (pro tisk je uveden web: http://www.ipetrov.cz/dokum[…]00000000633&print=1)
Nevím, zda citovat jako článek, část knihy apod.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
citaci doporučujeme zapsat dle stanovené normy ČSN ISO 690, která vstoupila v platnost 1. dubna 2011, která je českou verzí mezinárodní normy ISO 690:2010.
Bibliografická citace by měla jednoznačně identifikovat citovaný dokument.
Dle našeho názoru můžete buď odcitovat originální recenzi z časopisu Rock a Pop, v tom případě citujete článek v časopise (http://www.citace.com/soubory/csniso690-interpretace.pdf - příklad na straně 24), nebo webovou stránku (http://www.citace.com/soubory/csniso690-interpretace.pdf - příklad na straně 25) - v tom případě by ale bylo dobré si uvědomit, že na této stránce není k dispozici celá recenze, ale jen výňatek.
Další informace naleznete na :
http://generator.citace.com/   = vytvoří novou citaci
http://www.citace.com/soubory/csniso690-interpretace.pdf
http://www.citace.com/
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.05.2012 10:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu