citace e-mailové komunikace
Text dotazu
Dobrý den,
vím, že se už někdo ptal na to, jak v práci správně citovat úryvky či parafráze z emailové komunikace, ale bylo to v roce 2010. Od té doby došlo ke změně platné citační normy. Proto bych se ráda zeptala jakým způsobem mohu citovat nyní? V jakém formátu použít v seznamu "literatury"? nebo pouze v poznámce pod čarou?
Odpověď
Dobrý den,
Odpověď na Váš dotaz jsme získali na následujícím odkazu: http://e.citace.com/wp-content/uploads/2012/06/Metodicky_material_2.pdf
e-mail:
Jméno odesílatele.Název zprávy [nosič](typ písma: kurzíva). Message to: příjemce zprávy. Datum odeslání [datum citování]. Poznámky.
Příklad:
VOPRŠÁLEK, Gustav. Prasátka jdou na svatbu (kurzívou) [elektronická pošta]. Message to: e.citace@gmail.com. 21. února 2012 12:53 [cit. 2012-08-03]. Osobní komunikace
Jedná se o publikaci: ŘEHŮŘKOVÁ, Markéta a Vanda GŘEŠÁKOVÁ. Bibliografické odkazy a citace
informačních zdrojů: Interpretace aktualizované normy ČSN ISO 690 platné od 1. dubna 2011. Brno: e:citace, 2012.
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.12.2013 11:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu