citace
Text dotazu
Dobrý den, do seznamu použitých zdrojů ve své práci bych potřebovala citovat stránku z české verze Wikipedie. Můžete mi, prosím, poradit, jaké užít v tomto případě místo publikování. Jestli mám použít St. Petersburg (Florida) nebo Praha (na internetu jsem našla adresu českého Občanského sdružení Wikimedia v Praze na Smíchově.)
Odpověď
Dobrý den,
jak citovat příspěvek na webu Vám může poradit a ukázat projekt generátoru citace: www.citace.com.
Např. příspěvek o Ptejte se knihovny na stránkách Wikipedie by měl být citován následovně:
Ptejte se knihovny. In: Wikipedie [online]. 2012 [cit. 2013-03-14]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Ptejte_se_knihovny
Více informací  o citování internetových zdrojů naleznete na již zmíněných stránkách: www.citace.com
Popřípadě v níže uvedených zdrojích a publikacích:
* http://opossum.itchy.cz/node/22
* http://ciks.vse.cz/citace/proc.aspx
* ZBÍRAL, Robert. Příručka psaní seminárních a jiných vysokoškolských odborných prací. Praha: Linde, 2009. 159 s. ISBN 978-80-7201-779-9.
* SYNEK, Miloslav, MIKAN, Pavel a VÁVROVÁ, Hana. Jak psát bakalářské, diplomové, doktorské a jiné písemné práce. Vyd. 3., přeprac. Praha: Oeconomica, 2011. 61, [8] s. ISBN 978-80-245-1819-0.
* KLAPALOVÁ, Alena. Jak psát závěrečné práce a studentské vědecké odborné práce. Vyd. 1. Brno: Vysoká škola obchodní a hotelová, 2010. 43 s. ISBN 978-80-87300-13-8.
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc  , Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc  či  Jednotné informační brány: http://www.jib.cz
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.05.2013 09:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu