-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
měla bych na Vás dotaz ohledně citací dvou elektronických zdrojů. I přestože jsem našla nějaké příklady, jedná se o specifický druh citace a raději bych poprosila o radu.
Jedná se:
1) O video na Aktuálně.cz -> https://video.aktualne.cz/[…]/?redirected=1523644856 + citace do textu stačí ve formě (Aktuálně.cz, 2016)?
2) elektronický dokument ve formátu pdf a jeho citace v textu http://kpv.upol.cz/download[…]tu-Cele-Cesko-cte-detem.pdf
Předem moc děkuji za odpověď.
Dobrý den,
pro vytvoření citace jsme využili generátor citací Citace.com. Pokud citaci potřebujete do školní kvalifikační práce, ujistěte se, že Vaše škola uvedený citační styl akceptuje, případně se poraďte s vedoucím Vaší práce. Obecně platí, že citovaný dokument musí být podle uvedené citace dohledatelný.
Video bychom citovali následovně:
Po smrti syna jsem si uvědomila cenu času stráveného s dětmi, říká propagátorka čtení dětem. In: Aktuálně.cz [online]. 14. 5. 2016 [cit. 2018-04-16]. Dostupné z: https://video.aktualne.cz/dvtv/po-smrti-ditete-jsem-si-uvedomila-cenu-casu-straveneho-s-det/r~ada5ced018fd11e6888a0025900fea04/
Pdf dokument můžete citovat jako samostatný příspěvek (a) na webu nebo obecně jako elektronický dokument (generátor jej označuje jako webovou stránku) (b)
a) FASNEROVÁ, Martina. Výzkumná zpráva projektu: Celé Česko čte dětem. In: Http://kpv.upol.cz [online]. Olomouc: Univerzita Palackého, 2014 [cit. 2018-04-16]. Dostupné z: http://kpv.upol.cz/download/2014/Zaverecna-zprava-projektu-Cele-Cesko-cte-detem.pdf
b) FASNEROVÁ, Martina. Výzkumná zpráva projektu: Celé Česko čte dětem [online]. Olomouc: Univerzita Palackého, 2014 [cit. 2018-04-16]. Dostupné z: kpv.upol.cz/download/2014/Zaverecna-zprava-projektu-Cele-Cesko-cte-detem.pdf
Zdroje:
http://iva.k.utb.cz/?page_id=620
https://www.citace.com/download/CSN-ISO-690.pdf
http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/citace-pdf-dokumentu-1
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
--
Národní knihovna ČR
13.04.2018 21:25