-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
potřebovala bych zjistit české zdroje, knižní či elektronické, může být obojí, které by se zabývaly konflikty v Jihočínském moři, jakou strategii Vietnam zaujme vůči Číně, aby uhájil své zájmy v Jihočínském moři, s teorií zajištění (Hedging), výzkumnou otázkou, metodami, analýzami, Hedging- budouci eko. vztahy, budouci vztahy s ČLR, hard balancing, soft balancing.
Pokud by bylo možné na některé z uvedených klíčových slov odpovědět, budu Vám moc vděčná.
Zatím děkuji moc a předem velmi děkuji za Vaši ochotu a odpověď.
Dobrý den,
pokusili jsme se dohledat příslušné zdroje na téma konflikty v Jihočínském moři a podařilo se nám najít následující texty. Mnoho článků je dostupných přímo na internetu.
Online je k dispozici časopis Mezinárodní politika, v němž najdete jak české, tak anglicky psané články. Viz http://www.iir.cz/list/2/tema
Dále by se mohla hodit následující bakalářská práce (také volně dostupná na internetu): MACHOVÁ, Zuzana. Konflikt v Jihočínském moři o Spratlyho a Paracelské ostrovy. Praha, 2014. Bakalářská práce. Univerzita Karlova. Fakulta sociálních věd. Práce však čerpá především ze zahraničních elektronických zdrojů.
Přikládáme i odkazy na články Petra Hlaváčka a Ivany Oklešťkové, které se zbývají situací v Jihočínském moři a hrozbou válečného konfliktu
http://www.natoaktual.cz/zavody-ve-zbrojeni-a-konflikt-o-jihocinske-more-cast-i-pfo-/na_analyzy.aspx?c=A150413_165708_na_analyzy_m02
Můžete prohledat také web Aktuálně.cz, který obsahuje mnoho článků k tématu. Viz https://zpravy.aktualne.cz/jihocinske-more/l~i:keyword:119015/
Mohl by se Vám hodit i článek otištěný v Respektu s názvem Horké vody: Amerika vyzývá Čínu a teplota v Jihočínském moři stoupá. Respekt, 2015, 26(45), s. 34-[35]. ISSN 0862-6545.
Pokud jste čtenářkou Národní knihovny, můžete využít při návštěvě knihovny databázi Anopress, která zpřístupňuje plnotextové články z českých novin od roku 1996. K databázi se dostanete na příslušných počítačích ve studovně Referenčního centra.
Co se týká knih, Národní knihovna disponuje převážně anglicky psanými knihami k tématu situace v oblasti Jihočínského moře. Například KAPLAN, Robert D. Asia's cauldron: the South China Sea and the end of a stable Pacific. Paperback edition. New York: Random House Trade Paperbacks, 2015. xxi, 225 stran. ISBN 978-0-8129-8480-4.
HAYTON, Bill. The South China Sea: the struggle for power in Asia. New Haven: Yale University Press, [2014], C2014. xviii, 298 stran. ISBN 978-0-300-18683-3.
ANDĚLOVÁ, Petra et al. South China Sea dispute in international relations. 1st ed. Prague: Metropolitan University Prague Press, 2013. 239 s. ISBN 978-80-86855-99-8.
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
--
Národní knihovna ČR
25.09.2017 08:00