Čínské umění
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jakých webových
stránkách bych našla něco k čínskému umění.Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
bližší informace o čínském umění naleznete na následujících internetových
stránkách:
http://referaty.superstudent.cz/materialy/umeni-ciny
http://www.maturita.cz/referaty/referat.asp?id=6224
http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_art
http://www.chinapage.com/calligraphy.html
http://witcombe.sbc.edu/ARTHchina.html
http://www.chinavoc.com/arts/calligraphy.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_painting
http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_architecture
http://czech.cri.cn/chinaabc/chapter7/chapter70101.htm
http://www.crg.cz/~historie/referaty/starovek/asie/porcelan.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_ceramics
http://en.wikipedia.org/wiki/Theatre_of_China
Pokud chcete získat ucelenější a úplnější přehled o čínském umění, bylo by vhodnější prostudovat si spíše některou odbornou publikaci, např.:
CLUNAS, Craig. Art in China. Oxford : Oxford University Press, 2009. 276 s.
: il. (některé barev.), mapy, faksim. ; 24 cm. (Oxford history of art). ISBN
978-0-19-921734-2 (brož.) ISBN 0-19-921734-3 (chyb.)
BLUNDENOVÁ, Caroline; ELVIN, Mark. Svět Číny : kulturní atlas. Praha :
Knižní klub, 1997. 237 s. : il. a mapy (část. barev.) ; 31 cm. ISBN
80-7176-420-5 (váz.)
SWANN, Peter C. Umění Číny, Koreje a Japonska. Praha : Odeon, 1970 (Čes.
Těšín : Tisk 3). 286, [2] s. ; 8°. (Světové umění ; Sv. 42)
Umění Dálného východu / z angl. vyd. The Oriental World přel. Bořek Vančura ; Lubor Hájek: Umění orientálních zemí u nás, doslov. Praha : Artia, 1972 (Martin : TSNP [Tlač. Slov. nár. povstania]). 190, [2] s. : fot. ; 4°.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.01.2010 11:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu