Využití podzemních vod v Austrálii
Text dotazu
Dobrý den, dělám na tuto otázku seminární práci a zajímalo by mne vše co se tohoto tématu týká. Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
V češtině toto téma není pokryto. Níže uvádíme odkazy, které se nám podařilo dohledat. Budete muset využít své znalosti angličtiny a hledat v přiložených odkazech. Zkuste se také zeptat v České geografické společnosti. Geologický ústav AV ČR je zaměřený spíše na Český masív, viz. http://www.cas.cz/o_avcr/struktura/pracoviste/neziva/GLU.html )
Monografie v NKC, odkaz: http://aleph.nkp.cz :
HEATHCOTE, R. L. Australia: second edition. 2nd Ed. Harlow: Longman Scientific & Technical, 1994. xx, 298 s. ISBN 0-582-49473-7.
Ghassemi, F. Inter-basin water transfer: case studies from Australia, United States, Canada, China and India [online]. Cambridge: Cambridge University Press, ©2007. International hydrology series [cit. 2016-03-14]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10161487.
Články z multivyhledavače eds na http://eds.nkp.cz :
Annual operational plan (Land and Water, Australia) [online]. Canberra, A.C.T: Land & Water Australia [cit. 2016-03-14]. ISSN 1448-6504. Dostupné z: http://sfx.jib.cz/sfxlcl3??url_ver=Z39.88-2004&ctx_ver=Z39.88-2004&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&rfr_id=info:sid/sfxit.com:opac_856&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000022998&svc_val_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:sch_svc&.
LAWSON, SJ; KUMAR, PB. Groundwater trading in Australia. Water Science & Technology: Water Supply. 13, 5, 1390-1395, Sept. 2013. ISSN: 16069749.
Water Utilities Industry Profile: Australia [online]. Datamonitor Plc [cit. 2016-03-14]. Dostupné z: http://sfx.jib.cz.ezproxy.nkp.cz/sfxlcl3??url_ver=Z39.88-2004&ctx_ver=Z39.88-2004&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&rfr_id=info:sid/sfxit.com:opac_856&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000575271&svc_val_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:sch_svc&.
CHEN, J; et al. Long-term groundwater storage change in Victoria, Australia from satellite gravity and in situ observations. Global and Planetary Change. 139, 56-65, Apr. 1, 2016. ISSN: 0921-8181.
CARTWRIGHT, I; GILFEDDER, B. Mapping and quantifying groundwater inflows to Deep Creek (Maribyrnong catchment, SE Australia) using 222Rn, implications for protecting groundwater-dependant ecosystems. Applied Geochemistry. 52, 118-129, Jan. 1, 2015. ISSN: 0883-2927.
DANIS, C. Use of groundwater temperature data in geothermal exploration: the example of Sydney Basin, Australia. : Uso de los datos de temperaturas de agua subterránea en la exploración geotermal: el ejemplo de la Sydney Basin, Australia. Hydrogeology Journal. 22, 1, 87-106, Feb. 2014. ISSN: 14312174.
MARTINEZ, JL; RAIBER, M; COX, ME. Assessment of groundwater–surface water interaction using long-term hydrochemical data and isotope hydrology: Headwaters of the Condamine River, Southeast Queensland, Australia. Science of the Total Environment. 536, 499-516, Dec. 1, 2015. ISSN: 0048-9697.
Články z databáze Geobibline: http://www.geobibline.cz/ :
CHÁBERA, Stanislav. Voda v australských pustinách. Lidé a země. 1957, 6(3), 118-121. ISSN 0024-2896.
POKORNÝ, Jan a Juraj KOHUTIAR. Zadržením dešťové vody k obnově krajiny - Natural Sequence Farming. Vodní hospodářství. 2014, 64, 24-25. ISSN 1211-0760.
KLÍMA, Michal. Austrálie samá voda. Lidé a Země. 0510, 54(10), 28-33. ISSN 0024-2896.
JAROŠ, Filip. Austrálie - lidé, země a zvířena. Vesmír. 2011, 90(10), 594. ISSN 0042-4544. Dostupné také z: http://kramerius.mzk.cz/search/handle/uuid:d65abd36-797a-458c-a0b2-a854e0c15263  - nevíme, bohužel se k plnému textu článku nedostaneme
Monografie z databáze Geobibline: http://www.geobibline.cz/ :
ŠEBESTA, David, Miloš FŇUKAL a Milan TLÁSKAL. Regionální geografie anglosaské Ameriky, Austrálie a Antarktidy. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2013. ISBN 978-80-244-3898-6. - jedna stránka k hydrologii
Dále zkuste zkontaktovat:
Česká geografická společnost: http://geography.cz/about/
Odkazy na volném internetu:
http://archive.nwc.gov.au/library/waterlines/82 - přehledy podzemních vod v Austrálii v angličtině
http://archive.nwc.gov.au/library/topic/groundwater - v angličtině
http://www.nwc.gov.au/publications/topic/sustainability-and-groundwater/integrating-groundwater-and-surface-water-management-in-australia - odkaz na australskou vládní vodohospodářskou komisi
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.03.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu