Chovatelské rozhledy
Text dotazu
Hledám nějaké články v časopise Chovatelské rozhledy,ročníky 1920-1930. Archivuje vůbec nějaká instituce tak staré časopisy, je možné z nich okopírovat to, co mě zajímá ? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, časopis Chovatelské rozhledy začal vycházet jako měsíčník od r. 1931 až do roč. 5, č. 12, 1935 (10. prosinec) pod názvem Československý holubář. Od roč. 6 (1.1.1936) do roč. 12, č. 8 (srpen 1942) poté pokračoval pod názvem Chovatelské rozhledy.
Zdroje:
* KUBÍČEK, Jaromír. Bibliografie novin a časopisů na Moravě a ve Slezsku v letech 1918-1945. Brno: státní vědecká knihovna, 1989. Str. 82. ISBN 80-7051-000-5.
* KUBÍČEK, Jaromír a kol. Česká retrospektivní bibliografie. Řada 2, Časopisy. Díl 2, Časopisy České republiky 1919-1945 (CERBI C2). Část 1, Bibliografie, Sv. 1, A-K. Brno: Sdružení knihoven ČR : Moravská zemská knihovna, 2006-2007. Str. 187. ISBN 80-86249-36-0.
V Národní knihovně ČR máme k dispozici pouze Československého holubáře od roč.2, 1932 do roč. 5, 1935 pod signaturou 54 D 6559. Záznam periodika je možné nalézt pomocí internetu v naskenovaných lístkových katalozích Katif (http://katif.nkp.cz) - v záložce Katalogy zvolte Generální katalog I, dále skříň Helsh-Holu, zásuvku Holle-Holu a číslo záznamu 1376. Z tohoto katalogu si můžete požadovaný ročník ihned objednat k prezenčnímu studiu do studovny pomocí odkazu Objednat titul v horní liště. K provedení objednávky není nutné mít čtenářský průkaz NK ČR, k vyzvednutí dokumentu ve studovně již ano. Pokud v naší knihovně registrován nejste a měl byste o registraci zájem, více informací naleznete na adrese
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98 .
Dle pravidel pro zhotovování kopií z fondu NK ČR bohužel není možné samoobslužné kopírování domácích dokumentů vydaných do r. 1935 a také pokud velikost dokumentu přesahuje formát A4. Můžete si však zhotovení kopií objednat (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_repro_obj.htm#pokyny), objednávky jsou k dispozici ve všech studovnách. Pokud byste měl k dispozici již konkrétní citace - ročník, číslo, stranu - aniž byste knihovnu musel navštívit, lze zhotovení kopií objednat také přes naše Oddělení referenčních a meziknihovních služeb (objednávku je možné zaslat na reference@nkp.cz), k ceně kopií si však ještě účtujeme přípravu předlohy do deseti citací v hodnotě 30,- Kč, při zasílání hotové objednávky poštou také balné v hodnotě 35,- Kč a poštovné dle tarifů České pošty, s.p. Všechny potřebné ceny a poplatky naleznete v Ceníku placených služeb a poplatků NK ČR -
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm#12
Periodikum má ve fondu také Vědecká knihovna v Olomouci - Československý holubář, 1(1931)-8(1938), signatura II 304.022. Odkaz na katalog knihovny, kde záznam naleznete http://aleph.vkol.cz/
A dále také Moravská zemská knihovna v Brně - Chovatelské rozhledy :
ilustrovaný měsíčník pro milovníky drobné zvířeny, signatura 2-0156.481, Rok:1939-42, 9-12. Odkaz na katalog http://aleph.mzk.cz/.
O podmínkách výpůjčky či zhotovení kopií se prosím informujte v příslušné knihovně.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 08:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu