chemie - extrakce
Text dotazu
princip kapalinové extrakce a princip extrakce pevnou fází
Odpověď
Dobrý den,
kapitoly věnované extrakci (kapalinové extrakci a extrakci s pevnou fází) naleznete v následující literatuře:
*  Analytická separace látek : celost. vysokošk. učebnice pro vys. školy chemickotechnologické / Jaroslav Churáček ... [aj.] ; graf. úprava Miroslava Kupková/ 1. vyd. Praha : SNTL, 1990. ISBN 80-03-00569-8 (Váz.)
* POPL, Milan. Separace látek : určeno pro posl. fak. chem. technologie. 3., přeprac. vyd. Praha : SNTL, 1986.
* SOMMER, Lumír. Základy teorie analytické chemie III. 1.vyd. Praha : SPN, 1991. ISBN 80-210-0215-8 (brož.)
* VOLÁK, Zdeněk. Chemické inženýrství II. 4.vyd. Pardubice : Univerzita Pardubice, 2007 . ISBN 978-80-7194-947-3 (brož.)
* MÍKA, Vladimír. Chemické inženýrství[Díl] II. 1. vyd. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 1993.
Chemické extrakci se věnují také internetové stránky:
* http://www.vscht.cz/kat/download/lab11_extrakce.pdf
* http://sweb.cz/HPLC/Tip/prepare_extr.htm
* http://www.hplc.cz/Tip/prepare_extr.htm
* http://www.natur.cuni.cz/~pcoufal/extrakce.pdf
* http://web.vscht.cz/poustkaj/ISM_LE_ASE_MASE_0907.pdf
Další publikace můžete dohledat v České národní bibliografie:
http://sigma.nkp.cz/cze/cnb, Online katalogu Národní knihovny:
http://sigma.nkp.cz/cze/nkc , Souborném katalogu ČR:
http://sigma.nkp.cz/cze/skc, popřípadě Jednotné informační bráně:
http://www.jib.cz .
Obor
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.12.2008 16:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu