-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den,
jaká je prosím chemická rovnice spalování sacharosy.
Děkuji.
Dobrý den,
ve spolupráci se Zemědělskou a potravinářskou knihovnou jsme k Vašim dotazům na sacharidy nalezli následující zdroje.
Chemickou rovnici spalování sacharózy můžete nalézt mimo jiné v dokumentu Martina Hrubého "Zajímavé chemické pokusy" - dostupné též na stránkách: http://www.chempok.wz.cz/ZCHP20.pdf . Chemická rovnice spalování je zde uvedena na straně 25.
Odpověď na druhý Vámi položený dotaz naleznete v publikaci: Sacharidy / Miloslav Černý, Tomáš Trnka, Miloš Buděšínský. -- 1. vyd.. -- Praha : Česká společnost chemická, 2010. -- 178 s.
http://aleph.uzpi.cz/F?func=direct&doc_number=000181628&local_base=UZP01&format=999 či http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002125421&local_base=NKC
Další doporučená literatura k tématu:
* KUČEROVÁ, Jindřiška. Technologie sacharidů: návody do cvičení. Vyd. 2., nezměn. V Brně: Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 2007. 84, [9] s. ISBN 978-80-7375-114-2.
* KADLEC, Pavel a kol. Technologie sacharidů. Vyd. 1. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2000. 138 s. ISBN 80-7080-400-9.
* PELIKÁN, Miloš, HUMPOLA, Josef a HŘIVNA, Luděk. Technologie sacharidů. Vyd. 1. V Brně: Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 1999. 152 s. ISBN 80-7157-407-4.
* ČOPÍKOVÁ, Jana. Chemie a analytika sacharidů. Vyd. 1. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 1997. 104 s. ISBN 80-7080-306-1.
* WROLSTAD, Ronald E. Food carbohydrate chemistry [online]. 1st ed. Hoboken, N.J.: Wiley-Blackwell, 2012. IFT Press series; 48 [cit. 2013-03-15]. (Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10518661 - licencovaný zdroj).
* Carbohydrate recognition: biological problems, methods, and applications [online]. Hoboken, N.J.: Wiley, C2011. Wiley series in drug discovery and development [cit. 2013-03-15]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10490644 - licencovaný zdroj ).
* Current Chemistry and Biochemistry of Saccharides: Cukrblik ...: book of abstracts: Institute of Microbiology, Academy of Sciences of the Czech Republic, Prague, Czech Republic, ... Prague: Institute of Chemical Technology, [200-]- .
* STICK, Robert V. a WILLIAMS, Spencer J. Carbohydrates: the essential molecules of life. 2nd ed. Amsterdam: Elsevier, C2009. xxi, 474 s. ISBN 978-0-240-52118-3.
* International journal of carbohydrate chemistry [online] [cit. 2013-03-15]. ISSN 1687-935X. Dostupné z: http://sfx.jib.cz/sfxlcl3??url_ver=Z39.88-2004&ctx_ver=Z39.88-2004&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&rfr_id=info:sid/sfxit.com:opac_856&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000714444&svc_val_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:sch_svc&.
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
--
Národní knihovna ČR
29.05.2013 13:13