chemická rovnice spalování sacharosy
Text dotazu
Dobrý den,
jaká je prosím chemická rovnice spalování sacharosy.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
ve spolupráci se Zemědělskou a potravinářskou knihovnou jsme k Vašim dotazům na sacharidy nalezli následující zdroje.
Chemickou rovnici spalování sacharózy můžete nalézt mimo jiné v dokumentu Martina Hrubého "Zajímavé chemické pokusy" - dostupné též na stránkách: http://www.chempok.wz.cz/ZCHP20.pdf . Chemická rovnice spalování je zde uvedena na straně 25.
Odpověď na druhý Vámi položený dotaz naleznete v publikaci: Sacharidy / Miloslav Černý, Tomáš Trnka, Miloš Buděšínský. -- 1. vyd.. -- Praha : Česká společnost chemická, 2010. -- 178 s.
http://aleph.uzpi.cz/F?func=direct&doc_number=000181628&local_base=UZP01&format=999 či http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002125421&local_base=NKC
Další doporučená literatura k tématu:
* KUČEROVÁ, Jindřiška. Technologie sacharidů: návody do cvičení. Vyd. 2., nezměn. V Brně: Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 2007. 84, [9] s. ISBN 978-80-7375-114-2.
* KADLEC, Pavel a kol. Technologie sacharidů. Vyd. 1. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 2000. 138 s. ISBN 80-7080-400-9.
* PELIKÁN, Miloš, HUMPOLA, Josef a HŘIVNA, Luděk. Technologie sacharidů. Vyd. 1. V Brně: Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 1999. 152 s. ISBN 80-7157-407-4.
* ČOPÍKOVÁ, Jana. Chemie a analytika sacharidů. Vyd. 1. Praha: Vysoká škola chemicko-technologická, 1997. 104 s. ISBN 80-7080-306-1.
* WROLSTAD, Ronald E. Food carbohydrate chemistry [online]. 1st ed. Hoboken, N.J.: Wiley-Blackwell, 2012. IFT Press series; 48 [cit. 2013-03-15]. (Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10518661 - licencovaný zdroj).
* Carbohydrate recognition: biological problems, methods, and applications [online]. Hoboken, N.J.: Wiley, C2011. Wiley series in drug discovery and development [cit. 2013-03-15]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10490644 - licencovaný zdroj ).
* Current Chemistry and Biochemistry of Saccharides: Cukrblik ...: book of abstracts: Institute of Microbiology, Academy of Sciences of the Czech Republic, Prague, Czech Republic, ... Prague: Institute of Chemical Technology, [200-]- .
* STICK, Robert V. a WILLIAMS, Spencer J. Carbohydrates: the essential molecules of life. 2nd ed. Amsterdam: Elsevier, C2009. xxi, 474 s. ISBN 978-0-240-52118-3.
* International journal of carbohydrate chemistry [online] [cit. 2013-03-15]. ISSN 1687-935X. Dostupné z: http://sfx.jib.cz/sfxlcl3??url_ver=Z39.88-2004&ctx_ver=Z39.88-2004&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&rfr_id=info:sid/sfxit.com:opac_856&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000714444&svc_val_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:sch_svc&.
Obor
Chemie. Krystalografie. Mineralogické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.05.2013 13:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu