Cestovní pojištění
Text dotazu
Dobrý den, píši seminární práci na téma cestovní pojištění. Z jaké literatury mohu čerpat? Děkuji.
Odpověď
Bohužel jste neuvedla, zda zpracováváte problematiku cestovního pojištění v oblasti ČR nebo i v zahraničí. Předpokládám, že zřejmě budete potřebovat informační zdroje z prostředí ČR.
Níže naleznete pár tipů na vhodné dokumenty k Vašemu tématu jak z fondu CIKS VŠE, tak také z internetu. Velká část z nich má volně přístupné plné texty. Doporučuji Vám také prohlédnutí seznamů použité literatury u jednotlivých vysokoškolských kvalifikačních prací jako inspiraci pro případné další relevantní materiály k Vašemu tématu.  Informace o pojistných produktech u konkrétních pojišťovacích společností, které působí v ČR, dohledáte na jejich webových stránkách – viz např. odkaz "Seznam pojišťoven a poboček zahraničních pojišťoven působících v ČR" apod. níže.
Při hledání Vašeho tématu, jak na volném webu, tak např. i v rámci Souborného katalogu VŠE (http://library.vse.cz) doporučuji použít termíny:
cestovní pojištění / travel insurance
Příklady tištěných publikací ve fondu CIKS VŠE
Daňhel, Jaroslav a kol. Pojistná teorie. 2. vyd. Praha: Professional Publishing, 2006. 338 s. ISBN 80-86946-00-2.
Ducháčková, Eva a Daňhel, Jaroslav. Teorie pojistných trhů. 1. vyd. Praha: Professional Publishing, 2010. 216 s. ISBN 978-80-7431-015-7.Ducháčková, Eva. Principy pojištění a pojišťovnictví. 3. vyd. Praha: Ekopress, 2009. 224 s. ISBN 978-80-86929-51-4.
Ducháčková, Eva a kol. Pojistné trhy: změny v postavení pojišťovnictví v globální éře. 1. vyd. [Praha]: Professional Publishing, 2012. 252 s. ISBN 978-80-7431-078-2.
Hradec, Milan, Křivohlávek, Václav a Zárybnická, Jana. Pojištění a pojišťovnictví. 1. vyd. Praha: Vysoká škola finanční a správní, 2005. 215 s. ISBN 80-86754-48-0.
Příklady vysokoškolských kvalifikačních prací VŠE (plné texty jsou dostupné v rámci Souborného katalogu VŠE - http://library.vse.cz)
Hanzlíková, Daniela. Analýza poptávky po cestovním pojištění v ČR. Praha, 2010. Vedoucí práce Jarmila Radová.
Kaiserová, Jana. Analýza poptávky po cestovním pojištění v ČR. Praha, 2011. Vedoucí práce Jarmila Radová.
Klierová, Irena. Analýza cestovního pojištění na českém pojistném trhu. Praha, 2012. Vedoucí práce Eva Ducháčková.
Knesplová, Zuzana. Analýza cestovního pojištění. Praha, 2008. Vedoucí práce Eva Ducháčková.
Kvasničáková, Markéta. Pojištění v oblasti cestovního ruchu. Praha, 2012. Vedoucí práce Eva Ducháčková.
Plisková, Michaela. Srovnání cestovního pojištění nabízeného komerčními pojišťovnami v České republice. Praha, 2010. Vedoucí práce Zdenka Petrů.
Ruleová, Monika. Pojištění v oblasti cestovního ruchu. Praha, 2009. Vedoucí práce Jaroslav Daňhel.
Seimlová, Nikola. Comparison of travel insurance offered by selected insurance companies in the Czech Republic. Praha, 2013. Vedoucí práce Zdenka Petrů.
Vernerová, Barbora. Analýza cestovního pojištění. Praha, 2007. Vedoucí práce Eva Ducháčková.
Veselá, Eva. Cestovní pojištění po vstupu do EU. Praha, 2006. Vedoucí práce Eva Ducháčková.
Příklady volně dostupných online zdrojů
Česká asociace pojišťoven
http://www.cap.cz/
Seznam pojišťoven a poboček zahraničních pojišťoven působících v ČR
http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/seznam-pojistoven-a-pobocek-zahranicnich-21426.html
Seznam pojišťoven se sídlem v ČR
http://www.finance.cz/pojisteni/seznamy/pojistovny/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
17.07.2013 11:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu