cestovní kanceláře
Text dotazu
Dobrý den, mohu se zeptat, jaké jsou aktuálně v České republice tři největší cestovní kanceláře (seřazené od 1. do 3.místa)? Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
jednoznačné a ověřené pořadí prvních 3 největších cestovních kanceláří v České republice se nám bohužel nepodařilo dohledat.
Na internetu lze nalézt různé údaje, ovšem pořadí se liší a informace, často zveřejněné na webových stránkách konkrétních cestovek, jsou rozdílné.
Až do roku 2007 pořádala společnost Mag Consulting (http://www.magconsulting.cz/) dotazníkové šetření, jehož výsledkem bylo sestavení žebříčku největších cestovek na našem území. V roce 2008 však byl tento projekt ukončen, proto poslední dostupné informace byly zveřejněny v roce 2007, resp. přináší informace za rok 2006, viz odkaz http://www.magconsulting.cz/articleattachment.aspx?AttachmentID=813. Procházeli jsme také Ročenku cestovního ruchu, ubytování a pohostinství za rok 2012, kde je kapitola věnovaná cestovním kancelářím, ovšem požadované údaje zde nejsou uvedeny.
Přesné údaje by měla mít k dispozici Asociace českých cestovních kanceláří, doporučujeme Vám se na ni s dotazem obrátit - http://www.ackcr.cz/.
Nyní Vám uvedeme některé internetové stránky, které zmiňují pořadí cestovních kanceláří (či např. určitou cestovku označují v článku jako největší), ovšem údaje nejsou zcela aktuální a navíc je třeba zvážit důvěryhodnost zdrojů a správnost informací v nich obsažených.
* http://www.webtip.cz/nejvetsi-cestovni-kancelare-v%C2%A0cr/1414
* http://byznys.ihned.cz/c1-55979820-nejvetsi-ceskou-cestovku-koupili-nemci-exim-tours-uz-patri-majiteli-billy-a-penny
* http://cestovni-kancelare.etravel.cz/firotour
* http://web.eximtours.cz/new.jsp?new=295
* http://www.cot.cz/data/cesky/05_05/c0505_11_Top50.pdf
* http://cestovni-kancelare.tripzone.cz/eso-travel-205
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.01.2014 17:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu