Cestopisy o Albánii
Text dotazu
Dobrý den. Chci si vyrobit film z naší dovolené z
Albánie ale bohužel v naší knihovně v Mimoni jsem nenalezl žádný materiál,
ze kterého bych mohl čerpat nějaké informace / cestopisy, kultura,dějiny
apod. / pro napsání komentáře,a jediný knižní průvodce je prý dost
nepřesný. Můžete mi , pokud je to možné ,něco doporučit a já bych formou
meziknihovní výpůjčky tyto knihy objednal u nás. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobry den,
bohuzel, literatury s aktualnimi udajemi na tema Albanie neni v cestine (ani obecne na uzemi CR) mnoho.
Nejpodrobnejsi informace najdete v nove vydane knize:
Hradecky, Pavel - Hladky, Ladislav: Dejiny Albanie. Praha: Nakladatelstvi Lidove Noviny, 2008
Dalsi historicke informace jsou obsazeny i v knize:
Hutchings, Raymond: Historical dictionary of Albania. Lanham : Scarecrow,
1996
V cestine vysly dva pruvodce po Albanii:
Gloyer, Gillian: Albanie : turisticky pruvodce. Brno : Jota, 2005
Dvorak, Vilda: Albanie : turisticky a vlastivedny pruvodce. Brno: Kudrna,
2005
Ve fondu Narodni knihovny se take nachazi pruvodce v anglictine:
White, Linda - Dawson, Peter - Dawson, Andrea: Albania : a guide and illustrated journal. Bucks : Bradt publications, 1996
Dale existuje jeste cestopisna kniha:
Houskova, Eva: Albanie neznama? Brno: Klub cestovatelu a romantiku - Kudrna,
1996
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.08.2008 12:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu