čestní hosté mezinárodního festivalu "Svět knihy" v letech 1995 až 2000
Text dotazu
Dobrý den.
Prosím Vás, mohli byste mi zjistit, jaké země byly čestnými hosty
Mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha v
letech 1995 až 2000? Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
informace související s mezinárodním veletrhem Svět knihy jsou volně dostupné na jejich stránkách http://www.svetknihy.cz/cz/menu/ V hlavním menu je i k dispozici archiv k jednotlivým ročníkům, kde jsou však jen informace k letům 2002-2011.
Můžete kontaktovat prostřednictvím poskytnutých kontaktů organizátora akce, který má jistě tyto informace k dispozici.
Další možností je vyhledání článků k mezinárodnímu veletrhu v bibliografické bázi ANL http://aleph.nkp.cz/F/  zadáním slov Svět knihy, příslušný rok a případně upřesnění veletrh (např. Svět knihy 2000 veletrh, zde systém nalezl
7 relevantních článků).
Výsledkem vyhledávání je tedy seznam bibliografických údajů k jednotlivým článkům k tématu, poté je nutné se podívat přímo do textu článku v tištěné verzi.
Nebo můžete využít databázi ANL fullhttp://full.nkp.cz/, kde byly experimentálně zpřístupněny plné texty vybraných titulů (vyhledávala jsem, nalezla např. články k tématu z roku 1995, 1999).
Služba Ptejte se knihovny službu přímého vyhledávání v periodikách neposkytuje (toto je referenční služba), můžete však využít placených služeb knihoven, např. v NK ČR je účtována cena 100,- Kč za půl hodiny práce v případě přímého ověřování v textu - viz ceník NK ČR, čl. 8.4
http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm#14
Případně také můžete zadat volně do Google, k roku 2000 byl nalezený  např.
i tento článek http://www.severskelisty.cz/kultura/kult0076.php , stejně jako předchozí možnost je i tato časově náročná (a také v tomto případě nemusíte upět).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.07.2012 07:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu