čeští panovníci
Text dotazu
Jací dva panovnici z rodu Habsburku u nás vládli před Ferdinandem I. Habsburským???
Odpověď
Dobrý den,
odpověď na Váš dotaz získáte pomocí jakéhokoli seznamu českých panovníků. Na internetu ho najdete např. ve wikipedii (http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Ce%C5%A1t%C3%AD_panovn%C3%ADci), můžete také využit tištěných publikací, jako jsou:
Riegerová, J.: Čeští králové : o těch, co nám vládli. Praha: P-Partner, 2003
Cílek, R.: Čeští panovníci a prezidenti : (od Sámovy říše po Václava Klause). Černošice: AGAVE, 2005
Víšek, M.: Čeští panovníci v kostce : knížata, králové, prezidenti. Pardubice: Mayday, 2007
Soupis českých panovníků bývá i běžnou součástí učebnic dějepisu.
Rádi bychom Vás upozornili, že účelem naše služby není řešení domácích úkolů, školních prácí atd. (viz https://www.ptejteseknihovny.cz/o-sluzbe/pravidla - Pravidla formulace dotazu).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
17.12.2009 16:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu