Český animovaný film - Shakespeare
Text dotazu
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na název české, resp. spíše československého, animovaného filmu, v němž byli ve velké stručnosti zpracovány divadelní hry Williama Shakespeara; konkrétně si vybavuji Macbetha a Romea a Julii. Nejedná se o loutkový Sen noci svatojánské či obdobný Trnkovský film, ale o pásmo jednotlivých zkrácených her, přičemž animace je "kreslená".
Děkuji za odpověď a přeji hezký den
Odpověď
Dobrý den,
mohlo by se jednat o kreslený filmový snímek s názvem „Shakespeare 2000“, který vznikl v režii Dagmar Doubkové (scénář Edgar Dutka) v roce 1988. Film je dostupný na platformě YouTube, viz https://www.youtube.com/watch?v=lzpyGvTyTg0.
Použité zdroje
Edgar Dutka. In: Slovník české literatury po roce 1945. Online. 2024. Dostupné z: https://slovnikceskeliterat[…]/showContent.jsp?docId=1646 [cit. 21. 8. 2024].
-jabl-. New animated films. In: Czechoslovak film: Československý film illustated monthly. Prague: Czechoslovak Film, 1989, roč. 42, č. 4, s. 16-17.
MÜLLEROVÁ, ALENA. Hra s barvami. In: Kino. Praha: Československé filmové nakladatelství, 11.10.1988, roč. 43, č. 21, s. 11.
Shakespeare 2000. In: Československá filmová databáze. Online. Dostupné z: https://www.csfd.cz/film/220807-shakespeare-2000/recenze/ [cit. 21. 8. 2024].
Shakespeare roku 2000. In: Zpravodaj československého filmu. Praha: Československý filmový ústav, 1988, roč. 14, č. 1 - 2, s. 15.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.08.2024 09:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu