Československé legie v Itálii
Text dotazu
Dobrý den, rád bych se dozvěděl, kde lze nalézt detailnější informace o nasazení československých legií na italském bojišti v první světové válce, především včetně map bojů, přesunů jednotek atd.
Odpověď
Dobrý den,
v bázích NK ČR http://sigma.nkp.cz/F, které jsou volně dostupné na našich www stránách, je několik záznamů dokumentů, které se týkají legií v Itálii:
např. záznamy z databáze NKC
Alpinský klobouk : vznik a boje československé legie v Itálii / Dušan Spáčil. -- Kojetín : KATOS, [1997]. -- 103 s. ; 25 cm Československé legie a 1. světová válka. -- České Budějovice : Jihočeské muzeum, 2002. -- 152 s., il. -- ISBN 80-86260-23-2
nebo záznam z článkové databáze ANL
KLÍPA, Bohumír. Československá legie v Itálii.
In: Historie a vojenství. -- ISSN 0018-2583. -- Roč. 42, č. 1 (1993), s. 17-97
Bohužel podle předmětových hesel nelze přesně určit, zda součástí dokumentů jsou i popisy bojů, mapy, atd.
Podle databáze archivních sbírek, kterou na svých stránkách nabízí Ministerstvo vnitra ČR, je ve Vojenském historickém archívu, který je součástí Vojenského ústředního archívu, sbírka nazvaná Italské legie, ovšem podle záznamu je nedostupná.
Doporučujeme Vám kontaktovat VHA - http://www.army.cz/acr/vuapraha/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.01.2008 09:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu