Česko-německý fond budoucnosti
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se zeptala, v jakých publikacích mohu nalézt informace o ČESKO-NĚMECKÉM FONDU BUDOUCNOSTI. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
pro vyhledávání knih a článků jsou standardně využívány následující zdroje:
* online katalog Národní knihovny ČR (NKC) - http://aleph.nkp.cz/F/
* Souborný katalog ČR (SKC) - http://aleph.nkp.cz/F/
* Jednotná informační brána (JIB) - www.jib.cz
* ANL - články v českých novinách, časopisech a sbornících - http://aleph.nkp.cz/F/
Po zadání výrazu "česko-německý fond budoucnosti" získáte dokumenty, které se fondu týkají, příkladem uvádíme:
* ČESKO-NĚMECKÝ FOND BUDOUCNOSTI a KNECHTEL, Anna, ed. Česko-německý fond budoucnosti = Der deutsch-tschechische Zukunftsfonds. Praha: Česko-německý fond budoucnosti, C2000. 55 s. ISBN 80-238-5939-0.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200704/contents/nkc20070889321_1.pdf
* Česko-německý fond budoucnosti = Deutsch-Tschechischer Zukunftsfonds: výroční zpráva 2010: Jahresbericht 2010. Praha: Česko-německý fond budoucnosti, 2011. 43 s.
* 10 let Česko-německého fondu budoucnosti: zpráva o činnosti v letech 1998-2007 a výroční zpráva 2007. Praha: Česko-německý fond budoucnosti, 2008. 143 s.
* HOŘÁK, Martin, ed. Odškodnění: 2000-2006: česko-německý fond budoucnosti a platby obětem otrocké a nucené práce. Praha: Česko-německý fond budoucnosti, 2007. 144 s.
* ČESKO-NĚMECKÝ FOND BUDOUCNOSTI ((PRAHA, ČESKO)). Česko-německý fond budoucnosti: výroční zpráva. Praha: Česko-německý fond budoucnosti, C2001. 74 s.
Další dokumenty vyhledané v souvislosti s Česko-německým fondem budoucnosti byly např. vydané za spolupráce této organizace, např.:
* DUFEK, Vladimír. Skleněný svět Blaschků. 2., rozš. vyd. Praha: V. Dufek, 2012. 60 s. ISBN 978-80-260-2882-6.
Pozn.: Nad názvem: Česko-německý fond budoucnosti = Deutsch-tschechischer Zukunftsfonds
* UHL SKŘIVANOVÁ, Věra. Pojetí vzdělávacích cílů v ČR a Německu, aneb, Umělecko-pedagogická interpretace kurikulárních dokumentů českých a bavorských gymnázií. Brno: Paido, 2011. 246 s. Kultura a edukace; sv. 2. ISBN 978-80-7315-228-4.
Pozn.: Další korporace: Česko-německý fond budoucnosti
* SCHADEL, Erwin, ed. Johann Amos Comenius - Vordenker eines kreativen Friedens: Deutsch-tschechisches Kolloquium anlässlich des 75. Geburtstages von Heinrich Beck (Universität Bamberg, 13. - 16. April 2004): unter der Schirmherrschaft des Bayerischen Staatsministeriums für Arbeit und Sozialordnung, Familie und Frauen, Haus des Deutschen Ostens. Frankfurt am Main: Lang, 2005. 610 s. Schriften zur Triadik und Ontodynamik, Bd. 24. ISBN 3-631-52851-5.
Pozn.: Další korporace: Česko-německý fond budoucnosti
Záznamy všech uvedených publikací a článků dohledáte v Souborném katalogu ČR, kde také můžete vyhledat další knihy. Pokud byste měla zájem také o články, můžete využít bázi ANL, příkladem uvádíme:
* Jelínek, Tomáš. Komunikace je lepší než mlčení. Harmonie, 2008, 16(9), s. 3. ISSN 1210-8081. Dostupné také z: http://www.muzikus.cz/klasicka-hudba-jazz-clanky/Komunikace-je-lepsi-nez-mlceni~31~brezen~2009.
* Drašnar, Václav. Financování vzájemných akcí. Moderní obec, 2000, 6(11), s. 18. ISSN 1211-0507.
Klíčová slova: mezinárodní vztahy * mezistátní instituce * finance * Spolková republika Německo * r. 2000 * Česko-německý fond budoucnosti
Nejaktuálnější a nejsnáze dostupné informace však pravděpodobně získáte přímo z internetových stránek organizace http://www.fondbudoucnosti.cz/. Služba Ptejte se knihovny již dotaz týkající se Česko-německého fondu zpracovávala, odpověď naleznete v archivu služby na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2012/cesko-nemecky-fond-budoucnosti. S dotazem se také můžete obrátit na knihovnu Goethe-institutu, která je taktéž zapojena do služby PSK (viz http://www.ptejteseknihovny.cz/knihovny/knihovna-goethe-institutu-v-praze/).
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.01.2013 09:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu