Česko-německý fond budoucnosti
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych tímto požádala o sdělení literatury i periodického tisku, kde se autor zmiňuje o Česko-německém fondu budoucnosti.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
ve Vašem případě by se jednalo o zpracování  rešerše, která je v Národní knihovně ČR službou zpoplatněnou. Každá, i započatá, půl hodina práce rešeršéra je účtována 80,- Kč (viz Ceník placených služeb a poplatků Národní knihovny České republiky: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cenik.htm). V případě vysokoškolských prací vyžadujeme souhlas vedoucího práce se zpracováním rešerše. Rešerši je nutné objednat prostřednictvím formuláře, jež je dostupný v Referenčním centru NK ČR či na stránkách http://www.nkp.cz/pages/sluz_res.htm (žádost je nutné opatřit vlastnoručním podpisem). Více informací o zpracování rešerše v NK ČR můžete nalézt na stránkách: http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_reserse.htm .
Česko-německý fond budoucnosti vznikl v roce 1997. Předpokládáme tedy, že potřebujete literaturu od tohoto data do současnosti.  Všechny katalogy a databáze jsou pro dané časové období již volně dostupné přes internet.  Vhodnou literaturu k tématu tedy můžete dohledat prostřednictvím:
* Online katalogu Národní knihovny: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* článkové databáze ANL (Články v českých novinách, časopisech a sbornících): http://aleph.nkp.cz/cze/anl
* Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Jednotné informační brány: http://www.jib.cz (hledaný výraz (např): česko-němec* fond* budoucn*)
V katalogu Národní knihovny ČR můžete k tématu nalézt mimo jiné následující publikace:
*  Česko-německý fond budoucnosti.  Praha : Česko-německý fond budoucnosti, c2000. ISBN   80-238-5939-0.
*  Jahresbericht (Česko-německý fond budoucnosti). Praha : Česko-německý fond budoucnosti, [199-]-  (ročenka)
*  Výroční zpráva / Česko-německý fond budoucnosti /.  Praha : Česko-německý fond budoucnosti, [199-]- (ročenka)
*  Odškodnění 2000-2006 : Česko-německý fond budoucnosti a platby obětem otrocké a nucené práce. Praha : Česko-německý fond budoucnosti, c2007.  ISBN   978-80-254-0743-1.
Články -  Články v českých novinách, časopisech a sbornících (např.):
*  ŠITLER, Jiří.  Budoucnost česko-německých vztahů a fond budoucnosti.  Právo. roč. 7, č. 302 (19971229), s. 4.
*  HLOEWY, Jiří . Česko-německá deklarace : Jak naložit s Fondem budoucnosti?. S '97. roč. 8, č. 21 (1997), s. 28-29.
*  CHLUMSKÝ, Vladislav.  Fond budoucnosti a sudetoněmecký landsmanschaft.  Hospodářské noviny. roč. [42], č. 25 (19980205), s. 6.
Další literaturu k tématu můžete nalézt ve výše uvedených zdrojích.
Celou řadu dokumentů nabízejí ke stažení stránky Česko-německého fondu budoucnosti: http://www.fondbudoucnosti.cz/FrontClanek.aspx?idsekce=5937
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
23.05.2012 08:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu