české synonymum Helper's High
Text dotazu
Dobrý den,
narazila jsem při své práci na sousloví Helper's High. Zde je význam - http://www.alleydog.com/[…]/definition.php?term=Helper%27s%20High.
Zajímalo by mě jestli i čeština má pro tento jev nějaké sousloví.
Odpověď
Dobrý den,
český odborný termín k pojmu "Helper´s High" jsme bohužel nenašli.
Prošli jsme část knihy Psychologický slovník od Pavla Hartla, kde je uveden anglicko-český slovník pojmů, ale žádný termín Helper´s High tu se svým českým ekvivalentem nebyl uveden. Dále jsme pročetli Psychologický slovník autora Norberta Sillamy, ovšem ani zde jsme na výraz, který by se obsahově blížil Vámi uvedenému pojmu, nenašli.
Zkuste se případně obrátit na Knihovnu UK v Celetné, která mimo jiné obsahuje fond  katedry psychologie, sociologie, andragogiky a personálního řízení, pedagogiky a příručku ekonomie (http://www.ff.cuni.cz/knihovna/oborove-a-prirucni-knihovny/knihovna-celetna/). Třeba by Vám pomohli.
Dále můžete projít knihy, které by mohly obsahovat uvedené téma pomoci, motivace apod.
* NAKONEČNÝ, Milan. Motivace chování. 3., přeprac. vyd. V Praze: Triton, 2014. 599 s. ISBN 978-80-7387-830-6.
* NAKONEČNÝ, Milan. Sociální psychologie. Vyd. 2., rozš. a přeprac. Praha: Academia, 2009. 498 s. ISBN 978-80-200-1679-9.
* WILDING, Christine. Emoční inteligence: vliv emocí na osobní a profesní úspěch. Vyd. 1. Praha: Grada, 2010. 238 s. Psychologie pro každého. ISBN 978-80-247-2754-7.
Použité zdroje
* HARTL, Pavel. Psychologický slovník. 1. vyd. v ČR. Praha: Jiří Budka, 1993. 297 s. Slovník. ISBN 80-901549-0-5.
* BLÁHA, Jan a ŠEMBEROVÁ, Jana. Anglický výkladový slovník vybraných odborných termínů z psychologie, sociologie, etiky a sociální práce. Vyd. 1. Praha: Triton, 2004. 192 s. ISBN 80-7254-467-5.
* SILLAMY, Norbert. Psychologický slovník. Překlad Irena Strossová. 1. české vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 2001. 246 s. ISBN 80-244-0249-1.
Obor
Psychologie
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.10.2016 15:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu