České / Československé dráhy
Text dotazu
Existuje obrazková publikace mapující dřážní oděvy? Zajímá mě konkrétně období 70.-80. let minulého století.Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
historii železničních stejnokrojů mapují publikace:
* KREJČIŘÍK, Mojmír. Železniční móda: dějiny železničního stejnokroje v Českých zemích a na Slovensku. Praha: Dokořán, 2003. 143 s., [16] s. obr. příl. Bod. ISBN 80-86569-39-X.
* SCHRÖTTER, Josef a FULTNER, Bohuslav. Od koněspřežky po supervlaky: život na železnici v obrazech s ukázkami železničních stejnokrojů. 1. vydání. Brno: CPress, 2015. 152 stran. ISBN 978-80-264-0946-5.
Částečně jsou stejnokroje zmíněny též v knize:
SCHREIER, Pavel. Naše dráhy ve 20. století: pohledy do železniční historie. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2010. 173 s. ISBN 978-80-204-2312-2.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.09.2016 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu