Ceny staveb a stavebních prací v roce 1946
Text dotazu
Potřebujeme získat informace/možná i z dobového tisku/ocenách staveb,domů,materialů.Případně podklady pro pochopení základních hodnotových a cenových relací v roce 1946.Poradte nam jak,kde a u koho se dále poptávat respektive jak se k výše zminovaným informacím dostat. Děkujeme.
Odpověď
Dobrý den,
otázka je poměrně složitá: vzhledem k dané době a k tomu, že údaje, které se eventuálně zjistí, je třeba interpretovat.
Bylo by asi vhodné obrátit se na Český statistický úřad (http://www.czso.cz/), kde by vám poradili ve věci statistických pramenů a jejich výkladu. Statistický úřad shromažďuje údaje tohoto druhu.
Dále - v minulosti existovalo ministerstvo výstavby a stavebnictví, snad by se dalo něco zjistit přes archivy a nástupnické organizace (http://www.mvcr.cz/archivnictvi/uvodem.html).
Jediná věc, v níž vám můžeme přímo pomoci - pokusili jsme se vytipovat dobová periodika, která by uváděla něco k věci. Našli jsme:
Stavebnictví. Odborný časopis pro architekturu a stavebnictví, r. 1, 1945, sign. v NK ČR 54 D 9639.
V ročníku 1947, str. 14-15 je např. otištěn článek:
Cenový vývoj stavebních nákladů, v němž jsou srovnány stavební náklady v letech 1914, 1926, 1938, 1946.
Lze tu najít i další články na podobná témata.
Stavivo. Odborný časopis, věnovaný zájmům veškerého průmyslu staviv, r. 25, 1947 (v letech 1945-6 časopis pravděpodobně nevycházel), sign. 54 C 1642
Stavební noviny. Týdeník československého stavebnictví, r. 1, 1946, sign. 54 C 6065.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.02.2008 13:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu