Cenová politika podniku
Text dotazu
Dobrý den, píši písemnou práci do podnikové ekonomiky na téma analýza cenové politiky ve zvolené firmě. Prosím o informace, z jaké literatury mohu čerpat.
Odpověď
Níže naleznete pár tipů na vhodné dokumenty k Vašemu tématu jak z fondu CIKS VŠE, tak také z internetu. Velká část z nich má volně přístupné plné texty. Doporučuji Vám také prohlédnutí seznamů použité literatury u jednotlivých vysokoškolských kvalifikačních prací jako inspiraci pro případné další relevantní materiály k Vašemu tématu.
Při hledání Vašeho tématu, jak na volném webu, tak např. i v rámci Souborného katalogu VŠE (http://library.vse.cz) doporučuji použít např. termíny:
cenová politika
cenová strategie
tvorba cen
marketingový mix
podnik, firma, společnost
pricing policy
pricing strategy
pricing
marketing mix
company, enterprise, firm
Příklady tištěných publikací ve fondu CIKS VŠE
Devinney, Timothy Michael, ed. Issues in pricing: theory and research. Toronto: Lexington Books, 1988. ix, 412 s. ISBN 0-669-13215-2.
Fabiani, Silvia, ed. et al. Pricing decisions in the euro area: how firms set prices and why. Oxford: Oxford University Press, 2007. xvi, 292 s. ISBN 978-0-19-530928-7.
Hanna, Nessim a Dodge, H. Robert. Pricing: zásady a postupy tvorby cen = Pricing. Policies and procedures / Nessim Hanna, H. Robert Dodge; [přel. František Freiberg]. Praha: Management Press, 1997. 203 s. ISBN 80-85943-34-4.
Janečková, Lidmila a Mechúr, Rostislav. Cenová strategie a taktika. Vyd. 1. Karviná: Slezská univerzita, 1997. 93 s. ISBN 80-85879-65-4.
Kislingerová, Eva a kol. Podniková ekonomika ve světle vývoje posledních dvaceti let. Vyd. 1. Praha: Oeconomica, 2010. 170 s. ISBN 978-80-245-1745-2.
Kotler, Philip et al. Moderní marketing: 4. evropské vydání. 1. vyd. Praha: Grada, 2007. 1041 s. ISBN 978-80-247-1545-2.
Kotrbová, Helena. Marketingový mix: cenová politika. Praha: Vysoká škola ekonomická, 1993. 56 s. ISBN 80-7079-795-9.
Synek, Miloslav a kol. Podniková ekonomika. 5. přeprac. a dopl. vyd. Praha: C.H. Beck, 2010. xxv, 498 s. Beckovy ekonomické učebnice. ISBN 978-80-7400-336-3.
Vochozka, Marek a kol. Podniková ekonomika. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2012. 570 s. Finanční řízení. ISBN 978-80-247-4372-1.
Wöhe, Günter a Kislingerová, Eva. Úvod do podnikového hospodářství. 2. přeprac a dopl. vyd. Praha: C.H. Beck, 2007. 928 s. Beckovy ekonomické učebnice. ISBN 978-80-7179-897-2.
Příklady vysokoškolských kvalifikačních prací VŠE (plné texty jsou dostupné v rámci Souborného katalogu VŠE - http://library.vse.cz)
Bimaj, Arjola. Psychology of pricing. Praha, 2013. Vedoucí práce Petr Král.
Bříštělová, Radka. Stanovení optimální ceny v akčním a běžném prodeji ve spolupráci s Pfanner, spol. s r.o. Praha, 2010. Vedoucí práce Marcela Zamazalová.
Jonasová, Tereza. Cenová strategie dodavatelů teplé užitkové vody. Praha, 2012. Vedoucí práce Lenka Turnerová.
Kulíšková, Petra. Strategie podnikatelského subjektu (vybrané problémy). Praha, 2010. Vedoucí práce Alena Filipová.
Novák, Daniel. Tvorba cen a metodika účtování vybraných slev ve Škoda Auto, a.s. Praha, 2010. Vedoucí práce Jaroslav Wagner.
Pešek, Tomáš. Cenová politika na Internetu se zaměřením na cenové agregátory. Praha, 2011. Vedoucí práce Jiří Sedláček.
Pivná, Kristýna. Komunikační a cenová strategie vybrané firmy při zavádění potravinových doplňků na polský trh. Praha, 2009. Vedoucí práce Miroslava Zamykalová.
Příklady volně dostupných online zdrojů
Analýza cenové politiky v multikine Golden Apple Cinema
http://dspace.k.utb.cz/bitstream/handle/10563/14154/vyor%C3%A1lkov%C3%A1_2010_bp.pdf?sequence=1
Cenová politika v podniku
http://is.muni.cz/th/171529/esf_b/Bakalarska_prace_Snekova.pdf
Cenová strategie společnosti Krkonošské papírny a. s.
http://dspace.upce.cz/bitstream/10195/24603/1/text.pdf
Cenové strategie – jak stanovit cenu produktů
http://www.ipodnikatel.cz/Priprava-na-podnikani/cenove-strategie-jak-stanovit-cenu-produktu.html
Is It Time to Rethink Your Pricing Strategy?
http://sloanreview.mit.edu/article/is-it-time-to-rethink-your-pricing-strategy/
Pricing Strategies
http://www.marketingteacher.com/lesson-store/lesson-pricing.html
Základní cenové strategie
http://www.businessvize.cz/strategie/zakladni-cenove-strategie
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
29.08.2013 09:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu