budovatelská píseň "My jsme ta armáda lidová"
Text dotazu
Dobrý den, zajímaly by mě informace o budovatelské písni My letci máme ocelové ptáky.
Odpověď
Dobry den, oficialni nazev budovatelske pisne "My letci mame ocelove ptaky" je "My jsme ta armada lidova". Text pisne i s notovym zaznamem by mel obsahovat booklet nahravek budovatelskych pisni Supraphonu:
http://www.supraphon.cz/cs/katalog/databaze-titulu/detail-titulu/?idtitulu=2012746 . Pisen nebyla v minulosti nikdy nahrana, mezi nahravkami ji proto, bohuzel, nenajdete. Nove nazpivana byla na CD Vojenske pisne: http://www.akordshop.cz/2978-ruzni.html .
Text pisne a informace o ni muzete dohledat take na internetu: http://www.ztiseni.sator.eu/pages/my-letci-mame-ocelove-ptaky-362 .
V dobovych zpevnicich budovatelskych a vojenskych pisni nebyla pisen
uvedena:
*  KARBUSICKY, Vladimir. Cesky revolucni zpevnik : Vybrané revolucni lidove, delnicke a budovatelske pisne od dob nejstarsich az po dobu soucasnou. 1. vyd. Praha : SNKLHU, 1953.
*  MANDA, Svatopluk. Na strazi zitrka : Verse, pisne, pasma, tance : Sbornik pro kult. praci v armade a pro vojen. kola STM. [Díl] 1. 1. vyd. Praha : Naše vojsko, 1950.
*  Zpivame v petiletce.[Praha] : Levné knihy KMa, 2006.
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.12.2008 14:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu