Botič a Rokytka
Text dotazu
Dobrý den,
chci se zeptat kde se dají dohledat jakékoliv informace o tocích Botiče a Rokytky v Praze. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
informace k tokům Botič a Rokytka můžete dohledat např. v publikacích:
* Loubová, Jitka a kol. Mezi Botičem a Rokytkou: o přírodě, krajině a lidech v ní. Praha: Český svaz ochránců přírody, základní organizace 01/4, 1995. [44] s. ISBN 80-238-0916-4.
* Povodím Botiče: průvodce naučnou stezkou. 2. vyd. V Praze: ČSOP Botič - Rokytka, 2001. 32 s. ISBN 80-238-9238-X.
* Juřík, Jiří. Prahou podél potoků (a dvou řek). Vyd. 1. Praha: Argo, 2007. 226 s. ISBN 978-80-7203-955-
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200804/contents/nkc20071781737_1.pdf
* Jasanský, Pavel. Botič: 1998-2001. Praha: Jaga, 2001. [13] s. ISBN 80-239-3161-X.
pozn.: pojednání * fotografické publikace
* Jaroš, Vítězslav a Doktor, František. Rokytka na okraji Prahy: [průvodce naučnou stezkou]. Praha: Prop. tvorba, 1985. 56 s.
* Hradil, Radomil. Rokytka: putování k pramenům. Vyd. 1. Hranice: Fabula, 2007. 179 s. ISBN 978-80-86600-45-1.
Snad by pro Vás mohly být užitečné také články z českých novin a časopisů:
* Potok, nebo říčka?. Dobrý večerník, 1994, 2(60), s. 19. ISSN 1210-7794.
Klíčová slova: přírodní krajina * potoky * Botič (potok) * Česko * Praha
* Štětka, Matěj. Průhonické bahno: Velký ekologický projekt v okolí Prahy. Dobrý večerník, 1994, 2(26), s. 7. ISSN 1211-7935.
Klíčová slova: ochrana přírody * přírodní parky * Průhonický park * Botič (potok) * rybníky * revitalizace
* Komínková, Dana, Večeřová, Lucie a Nábělková, Jana. Dlouhodobý vývoj obsahu toxických kovů ve vodě a sedimentu Botiče = Long-term trends of toxic metals content in water and sediment of the Botič creek. Vodní hospodářství, 2011, 61(10), s. 381-385. ISSN 1211-0760. Dostupné také z: http://www.vodnihospodarstvi.cz/cze/rocniky_pdf.htm.
Knihy dohledáte v Souborném katalogu ČR, kde kromě záznamu titulu uvidíte také informaci, ve které je knihovně je kniha dostupná. Články dohledáte v Bázi ANL - články v českých novinách, časopisech a sbornících. Oba katalogy jsou volně dostupné na adrese http://aleph.nkp.cz/F.
Pokud máte zájem také o internetové zdroje, můžete využít například následující odkazy:
* http://www.lesypraha.cz/?cat=30711
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Boti%C4%8D - + další odkazy k Botiči
* http://www.stezky.info/naucnestezky/ns-povodim-botice.htm
* http://envis.praha-mesto.cz/(dmd3f23nxv5ekn453jw4h2mp)/zdroj.aspx?typ=2&Id=83710&sh=-1353601789
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Rokytka_(p%C5%99%C3%ADtok_Vltavy)
* http://www.stezky.info/zrusene-stezky/ns-rokytka.htm
* http://envis.praha-mesto.cz/(3tgodt45jbmdpb45nffdg145)/zdroj.aspx?typ=2&Id=84617&sh=1695168783 - zde také naleznete ke stáhnutí brožuru "Přírodní parky Praha - Park Rokytka" (přímo na adrese http://envis.praha-mesto.cz/(3tgodt45jbmdpb45nffdg145)/files/=74119/letak_pp_rokyt.pdf)
Více odkazů dohledáte volně na internetu, knihy poté na uvedené adrese http://aleph.nkp.cz/F
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2014 10:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu