Biografie herečky Evy Čeřovské
Text dotazu
Marně hledám informace o této herečce, nar. 20.10.1952 Praha, zem. 18.08.1976 Hradec Králové. Zejména bych rád věděl něco o její rodině popř. něco o jejím úmrtí.
Odpověď
Dobrá den, herečka Eva Čeřovská se narodila 20.10.1952 a byla neteří zpěvačky Judity Čeřovské.
Po základní a střední škole vystudovala obor herectví na DAMU v Praze.  Na divadelní fakultě hrála ve dvou představeních:
A. P. Čechov : Medvěd, Výročí, Svatba, premiéra 20.4.1974, roli hosta  a W. Shakespeare : Počestné ženy windsorské,role Aničky a paní Čiperné, premiéra 1.2.1975
Studium ukončila 1.8.1975.
Po absolvování DAMU nastoupila do divadla v Hradci Králové, kde hrála v následujících představeních:
Crommelynck, F.: Velkolepý paroháč, premiéra 18.10.1975, role Stely Hayes,
J.: Dům rukojmí, premiéra 13.12.1975,role Cindy Rozov, V. Čtyři kapky, premiéra 10.4.1976, role host, W.Shakespeare: Hamlet, premiéra 20.3.1976, role Ofelie
filmografie:
1974  Holky z porcelánu, režie Juraj Herz, role Věry
1974 Dvacátý devátý,režie A.Kachlík, role Věry
1974 Holky z porcelánu, režie J.Herz, role Věry
1974 Kvočny a Král režie J.Borek, role Boženy
1974 V každém pokoji žena režie J.Balík, role Ivanky
1975  Hřiště, režie Š.Skalský, role Ivany
1976  Boty plné vody, režie I.Toman, role Marušky
Eva Čeřovská zemřela 18.8.1976 při autonehodě.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.06.2009 09:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu