biogeografie
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, které knihy pojednávají o biogeografii, speciálně by mě zajímala Holoarktická oblast. Děkuji za vyřízeni žádosti. Hezký den.
Odpověď
Dobrý den, knihy či jiné dokumenty, které by pojednávaly výhradně o biogeografii v holarktické oblasti jsme bohužel prostřednictvím katalogů (http://sigma.nkp.cz/F/) nenalezli. Uvádíme Vám tedy alespoň knihy o boigeografii obecně, mohou zde samozřejmě být uvedeny i příklady z holarktické oblasti:
HORNÍK, Stanislav. Biogeografická diferenciace krajiny v geobiocenologickém pojetí. 1. vyd.. Brno : Masarykova univerzita, 1994. 60 s. ISBN 80-210-1019-3.
Biogeografické studie : sborník prací k sedmdesátinám prof. Dr. ing. Aloise Zlatníka, DrSc. Edit. a úvod Jaroslav Vašátko. Brno : Geografický ústav ČSAV, 1973. 225 s.
LACINA, Jan; VAŠÁTKO, Jaroslav (ed.). Biogeografie a její aplikace : sborník referátů ze semináře, konaného při příležitosti 60. výročí narození RNDr. Jaroslava Raušera, CSc. Brno : Geografický ústav ČSAV, 1991. 239 s.
MACDONALD, Glen M. Biogeography : space, time, and life. Chichester : Wiley, c2003. x, 518 s. ISBN 0-471-24193-8.
TIVY, Joy. Biogeography : a study of plants in the ecosphere. 3rd ed.. Harlow : Longman Scientific & Technical, 1993. 19, 452 s. ISBN 0-582-08035-5.
BUZEK, Ladislav; HAVRLANT, Miroslav. Základy geomorfologie a biogeografie : Určeno posl. interního, dálkového i postgraduálního studia. 1. vyd.. Ostrava: Pedagog. fak., 1977. 291, [3] s.
-knihu si registrovaní uživatelé mohou pro prezenční studium objednat prostřednictvím naskenovaného katalogu KATIFu, viz. http://katif.nkp.cz/ .
Záznam publikace lze dohledat v Generálním katalogu II/ BOJ - BŽ/ BUT-BW/záložka č. 877.
Další dokumenty může nalézt, zadáte-li do pole "Kombinace slov z různých údajů" ve výše uvedených katalozích slovo biogeografie.
Volně dostupné na Internetu jsou následující příspěvky:
http://www.kampomaturite.cz/%5Cdata%5CUSR_047_DEFAULT%5CBIOGEOGRAFIE_1_..doc
.doc
http://geography.upol.cz/soubory/lide/fnukal/KGG_RGAM_04.doc
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.02.2008 17:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu