Bílá hora
Text dotazu
Dobrý den,
Kde se nachází Bílá hora, místo, kde se odehrála bitva třicetileté války?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
bitva na Bílé hoře se odehrála na návrší Pražské plošiny, kterou najdete v severní části pražské čtvrti Bílá Hora. Čtvrť se rozkládá na území dnešní Prahy 6 a Prahy 17. Na vrcholu návrší je umístěn památník, který bitvu připomíná (http://foto.mapy.cz/37813-Pamatnik-na-bitvu-na-Bile-Hore )
Více informací o Bílé hoře a bitvě, která se zde odehrála,  naleznete v následujících dokumentech a zdrojích:
* Místa české historie : toulky po stopách historických událostí / Petr Dvořáček. -- 1. vyd.. -- Olomouc : Rubico, 2011. -- 157 s. : il. (převážně barev.), mapa, portréty, faksim. ; 31 cm
*  Drama Bílé hory : česká válka 1618-1620 / Dušan Uhlíř. -- 1. vyd.. -- Brno : CPress, 2015. -- 164 s. : il., mapy, portréty, faksim. ; 24 cm
*  Bílá hora / Olivier Chaline ; [z francouzského originálu ... přeložil a poznámkami doplnil František X. Halas]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Karolinum, 2013. -- 563 s., [12] s. obr. příl. : barev. il., mapy ; 22 cm
*  8.11.1620 - Bílá hora : o potracení starobylé slávy české / Jan P. Kučera. -- Vyd. 1.. -- Praha : Havran, 2003. -- 179 s. : il. ; 18 cm
*  Bílá hora a české dějiny / František Kavka. -- Praha : Garamond, 2003. -- 325 s. : il. ; 22 cm
*  Černý den na Bílé hoře : 8. listopad 1620 / Dušan Uhlíř. -- Vyd. 1.. -- Brno : AVE, 1998. -- 169 s. : il. (některé barev.), portréty, plány ; 29 cm
*  Bílá Hora / Josef Pekař. -- Purley : Rozmluvy, 1986. -- 159 s. ; 18 cm
* http://www.turistika.cz/mista/praha-bitva-na-bile-hore-8-listopadu-1620
* https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADl%C3%A1_hora_(Pra%C5%BEsk%C3%A1_plo%C5%A1ina)
* https://cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADl%C3%A1_Hora_(Praha)
* http://www.prazskestezky.cz/hvezd/hvzd08.html
Obor
Geografie. Geologie. Vědy o zemi
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.11.2015 23:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu