Berní Rula - Křivoklátsko
Text dotazu
Dobrý den, vyskytuje se v Berní Rule - Křivoklátsko (Křivoklát -Buddy, Malý Újezdec(klain újezd)u Slabec a okolí jméno Šnobl,Šnobel)? Děkuji Mnohokrát
Odpověď
Dobrý den,
jak jsme již uváděli v předchozí korespondenci, do berní ruly bohužel nahlédnout nemůžeme, neboť pro Rakovnicko nebyla dosud berní rula tiskem vydána. Nabízíme Vám proto alespoň následující soupis osob na statku sedláka Martina Šnobla uvedený v soupisu poddaných podle víry:
* sedlák Martin Šnobl (30 let), katolík
* jeho manželka Anna (27 let), katolička
* Jíra N. - pacholek (20 let), katolík
* Kryštof N.  - podruh (30 let), katolík
* Marjána - manželka Kryštofa N. (26 let), katolička
* Václav N. - podruh (40 let), katolík
* Volpra - manželka Václava N. (35 let), katolík
* Justýna - dcera Václava N. (10 let), nekatolík (naděje na obrácení na katolickou víru) (Soupis poddaných podle víry z roku 1651. Rakovnicko, s. 90)
Zdroj:
* Soupis poddaných podle víry z roku 1651. Rakovnicko. 2. dopl. vyd. Praha: Národní archiv, 2007. ISBN 978-80-86712-51-2.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.01.2015 15:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu