Austrálie, cestovní ruch - Mezinárodní příjezdy podle způsobu
Text dotazu
Dobrý den,
nevím zda mi dokážete pomoci, ale jste moje poslední naděje.
Hledám statistické informace týkající se příjezdového cestovního ruchu v
Austrálii z roku 2008,2009,2010, týkající zahraničních příjezdů do Austrálie
podle způsobu použití dopravy - železniční, letecké, silniční, vodní
dopravy. Hledala jsem na stránkách www.abs.gov.au. Ale nemohu najít kolik
turistů se dopravilo do Austrálie v příslušných letech, každou vyjmenovanou
dopravou. Tyto data mi poslouží do diplomové práce. Velmi Vám děkuji za
ochotu.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel Vás budeme muset zklamat, ani nám se nepodařilo nalézt informace o dopravních prostředcích, které využivají turisté při cestování do Austrálie.
Předpokládáme, že vzhledem ke geografickým podmínkám přichází do úvahy pouze letecká a vodní doprava. Na stránkách Australian Burreau of Statistics(http://www.abs.gov.au/AUSSTATS/abs@.nsf/Latestproducts/3401.0Appendix1Jan%202011?opendocument&tabname=Notes&prodno=3401.0&issue=Jan%202011&num=&view=) je k dispozici náhled na formulář, který od listopadu 2009 vyplňují cestující při vstupu do Austrálie a v němž se uvádí buď číslo letu nebo jméno lodi.
Vedle Australian Bureau of Statistics zveřejňují statistiky cestovního ruchu i další organizace:
* Australian Government, Department of Resources, Energy and Tourism - http://www.ret.gov.au/tourism/tourism_statistics/Pages/TourismStatistics.aspx a http://www.ret.gov.au/tourism/tra/international/survey/Pages/default.aspx - statistiky uvádějí dopravní prostředky využité při cestování po Austrálii
* Tourism Australia - http://www.tourism.australia.com/en-au/research/aviation.aspx
* částečně také Australian Government, Department of Immigration and Citizenship - http://www.immi.gov.au/media/statistics/statistical-info/oad/
Obdobná statistika by snad mohla být obsažena v materiálech World Tourism Organisation, konkrétně v Tourism Market Trends (http://www.unwto.org/facts/eng/tmt.htm ), poslední vydání obsahuje údaje za rok 2006. NK ČR bohužel tyto publikace nemá k dispozici a podle Souborného katalogu ČR (http://skc.nkp.cz ) a Jednotné informační brány (http://www.jib.cz) je ve svém fondu nemají ani jiné české knihovny. Pokud byste měla zájem o výpůjčku těchto publikací ze zahraničí, obraťte se na knihovnu, kterou navštěvujete, a požádejte o zprostředkování mezinárodní meziknihovní služby (http://www.knihovny.cz/sluzby/175-meziknihovni-sluzby ). Další informace by Vám mohly poskytnout přímo příslušné australské úřady, otázkou samozřejmě je, zda jsou tyto informace v Austrálii statisticky vyhodnocovány.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.07.2011 10:53
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu